Η τιμή των καυσίμων θα αυξήσει και τα αεροπορικά εισιτήρια - iefimerida.gr

Η τιμή των καυσίμων θα αυξήσει και τα αεροπορικά εισιτήρια

Η αύξηση των καυσίμων οδηγεί σε αύξηηση των αεροπορικών ναύλων. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι έφτασε κι εσείς μπορεί να ονειρεύεστε μαγευτικές παραλίες σε κάποιο εξωτικό νησί. Ίσως όμως πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί μπορεί να σας κοστίσει ο κούκος – αηδόνι.

Κι αυτό όχι γιατί είναι από μόνα τους πανάκριβα τα αεροπορικά εισιτήρια για κάποιο εξωτικό νησί, αλλά γιατί οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων πιέζουν τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να χρεώνουν υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια.

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο αυτά θα ακριβύνουν, αλλά το μήνυμα είναι ομόφωνο από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

Η τιμή των καυσίμων θα αυξήσει και τα αεροπορικά εισιτήρια | iefimerida.gr 0

«Οι καταναλωτές θα πληρώνουν περισσότερα για να ταξιδέψουν λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων» δήλωσε ο Χένρι Χάρτεβελντ, ταξιδιωτικός αναλυτής και ιδρυτής της Atmosphere Research Group στο CNN. «Νομίζω ότι θα επηρεάσει τα καλοκαιρινά ταξίδια όσων δεν έχουν ακόμη κλείσει εισιτήρια».

Οι αεροπορικές έχουν μερικούς τρόπους για να στηριχθούν στα υψηλότερα έξοδα λόγω καυσίμων, εξήγησε. Κάποιοι μπορεί να αυξήσουν τους βασικούς ναύλους μέχρι και 10 δολάρια, ειδικά στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ή στις θέσεις business class.

Άλλοι μπορεί να προσθέσουν έξοδα καυσίμων ή να πουλήσουν λιγότερες θέσεις στις φθηνότερες τιμές.

Η τιμή των καυσίμων θα αυξήσει και τα αεροπορικά εισιτήρια | iefimerida.gr 1

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, μια παγκόσμια βιομηχανική ομάδα, μείωσε την πρόβλεψη κέρδους του 2018 κατά 12% από την αρχή του έτους, κατηγορώντας την αύξηση του κόστους καυσίμων και εργασίας.

Οι αερομεταφορείς αναφέρουν ήδη στη Wall Street πως οι ταξιδιώτες με αεροπλάνο πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερες τιμές.

«Αν οι τιμές των καυσίμων παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα , πιθανότατα θα δείτε μία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της American Airlines, Ντραγκ Πάρκερ, τον περασμένο Απρίλιο.

Η Delta Airlines μείωσε την πρόβλεψή της για κέρδη την Τετάρτη. Είπε ότι οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν κατά περίπου 50% από πέρυσι και 12% από την αρχή του τριμήνου. Η εταιρεία υπαινίχθηκε ότι αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

«Πρέπει να είμαστε μια εταιρεία που πληρώνεται για το κόστος του προϊόντος μας» δήλωσε ο CEO της Delta, Πολ Τζάκσον. «Όταν το κόστος αυτού του προϊόντος αλλάζει, πρέπει να προσαρμοστεί στο κατάλληλο περιβάλλον ζήτησης και την τιμολόγηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ