Αστυνομικοί σάπισαν στο ξύλο Αφροαμερικανό επειδή αρνήθηκε να καθίσει στο έδαφος! [βίντεο] - iefimerida.gr

Αστυνομικοί σάπισαν στο ξύλο Αφροαμερικανό επειδή αρνήθηκε να καθίσει στο έδαφος! [βίντεο]

Φωτογραφία: Mesa Police Department
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εικόνες σοκάρουν: έξι αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν έναν άοπλο Αφροαμερικανό και τον ρίχνουν αναίσθητο επειδή αρνήθηκε να καθίσει στο έδαφος για να τον συλλάβουν!

Το περιστατικό -άλλο ένα κρούσμα ωμής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ – εκτυλίχθηκε στις 23 Μαϊου σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Μέσα της Αριζόνα. Στο βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος διακρίνεται ένας αστυνομικός να βγαίνει από το ασανσέρ στον τέταρτο όροφο. Ένας άνδρας -ονόματι Ρόμπερτ Τζόνσον - διακρίνεται να ακουμπά σ’ ένα κάγκελο και να μιλά στο κινητό του. Λίγο αργότερα φθάνουν κι άλλοι αστυνομικοί και του κάνουν σωματική έρευνα καθώς χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του. Ένας αστυνομικός του δείχνει να πάει σε μια γωνία, πράγμα που κάνει και στη συνέχεια του δείχνει το πάτωμα. Καθώς εκείνος μένει ακίνητος, τον αρπάζουν και αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο. Μια από τις γροθιές τον σωριάζει αναίσθητο και στα επόμενα λεπτά του βίντεο καταγράφεται η σύλληψη του Αφροαμερικανού. Όταν προσπαθεί να ξανασηκθωεί, τον ρίχνουν πίσω και του φορούν δεσμά και στα πόδια. Αργότερα οι αστυνομικοί σηκώνουν τον 33χρονο και πάνε προς το ασανσέρ, όπου ένας εξ’ αυτών χτυπά το κεφάλι του θύματος στην πόρτα.

Ο Τζόνσον βρέθηκε στο κτίριο, ενώ ο φίλος του προσπαθούσε, όπως λέει η αστυνομία, να μπει διά της βίας στο διαμέρισμα της πρώην ερωμένης του, η οποία και ειδοποίησε τις Αρχές. Ο Τζόνσον, ο οποίος είχε λευκό ποινικό μητρώο, δεν έφερε όπλο πάνω του, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής. Το βίντεο δεν έχει ήχο, αλλά οι αστυνομικοί είπαν ότι ο 33χρονος τους μίλησε άσχημα κι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους.

Ο διοικητής τους, ωστόσο, λέει ότι αγνοούσε τι είχε συμβεί και ενημερώθηκε για το συμβάν από το βίντεο κλειστού κυκλώματος που του έστειλε ένας πάστορας, μέλος της κοινότητας. Διέταξε εσωτερική έρευνα με αποτέλεσμα οι τέσσερις βασικοί πρωταγωνιστές του επεισοδίου να τεθούν σε διαθεσιμότητα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Αριζόνα Αστυνομικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ