Επίορκοι γιατροί και υπάλληλοι πίσω από τη φάμπρικα με τα επιδόματα-μαϊμού - iefimerida.gr

Επίορκοι γιατροί και υπάλληλοι πίσω από τη φάμπρικα με τα επιδόματα-μαϊμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια και αποκαλύπτουν μέρος μόνον του τεράστιου κυκλώματος που είχε στηθεί με την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του για την παροχή προνοιακών επιδομάτων μαϊμού σε βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Το γεγονός ότι το 2012, η χώρα δεν έχει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την καταγραφή της κατάστασης των πολιτών -παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί για την Κοινωνία της Πληροφορίας και άλλα ανάλογα προγράμματα στο παρελθόν- δίνει το δικαίωμα σε συμμορίες επίορκων γιατρών, υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών να λυμαίνονται συστηματικά τα κρατικά χρήματα.

Η αποκάλυψη, μετά τη σχετική απογραφή που διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών, 36.000 προνοιακών επιδομάτων μαϊμού αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Οπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης από εδώ και πέρα με τον συστηματικά έλεγχο που θα ακολουθήσει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα αποκαλυφθούν πολλές χιλιάδες περιπτώσεις ακόμη που λαμβάνουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Το κακό ξεκινά από τους συγκεκριμένους γιατρούς που δίνουν πιστοποιητικά τυφλότητας, αναπηρίας κ.λπ. κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες και συνεχίζεται σε συγκεκριμένα κυκλώματα είτε μέσα σε επιτροπές είτε σε δήμους της χώρας.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που γίνονται συγκεκριμένες καταγγελίες όπως στην περίπτωση της κυρίας Εφης Βασιλειάδου από τη Θεσσαλονίκη η οποία διαπίστωσε περιπτώσεις τυφλών που οδηγούσαν αυτοκίνητα. Πριν τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε η ίδια στο Mega, έκανε αναφορά η οποία όμως τοποθετήθηκε στον κάλαθο των αχρήστων,

Ενα ακόμη σοβαρότατο πρόβλημα είναι οι διώξεις των επίορκων γιατρών ή υπαλλήλων. Τα πειθαρχικά συμβούλια τους αθωώνουν ή τους τιμωρούν με τις ελάχιστες ποινές και αυτοί συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Δικαιοσύνη, όταν παραπέμπονται. Είτε αθωώνονται πανηγυρικά είτε οι αποφάσεις αργούν αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ