Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε το βράδυ στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα σήμερα για την Κατερίνα Σαβράνη και την παράστασή της "Crash Test" στο θέατρο Αργώ, αλλά και για πολλές μουσικές παραστάσεις, όπως αυτή της Κέλλυ Καλτσή στο Bourbon. Στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Μανώλη Κορρέ, ενώ στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η «φωτογραφία».

Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • "Swinging Jazz Atheneum" στο Athenaeum-Κελάρι

Αντιπροσωπευτικά ρεύματα τζαζ του 20ού αιώνα σε διδασκαλία κι ενορχηστρώσεις του Σύλβιου Σύρρου, στο Athenaeum-Κελάρι (Αδριανού 3, Πλάκα). Τηλ.: 2103211949. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • "Third Attempt Trio" στο Bacaro

Η Βάσω Δημητρίου στις κιθάρες (και στον τζουρά), ο Μιχάλης Ευδαίμων στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα ντραμς (και τα κρουστά) αυτοσχεδιάζουν σε ύφος τζαζ, στο Bacaro (Σοφοκλέους 1). Τηλ.: 2103211882. Ώρα: 22:00. Ελάχιστη κατανάλωση: Euro 7.

  • "Kelly Kaltsi & The Special K'z" στο Bourbon

Νέα κομμάτια (ελληνικά και ξένα) με indie ροκ ύφος και electro soul, video art και πρόζα, στο Bourbon (Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα). Τηλ.: 2109647600. Ώρα: 22:30. Είσοδος ελεύθερη.

  • "What the funk" στο Τώρα K44

Παίζουν δικά τους κομμάτια και διασκευάζουν γνωστά τραγούδια βάζοντας δικά τους προσωπικά στοιχεία, πάντα με επιρροές από ρέγκε, νταμπ, σκα και χιπ χοπ, στο Τώρα K44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι). Τηλ.: 2103423560. Ώρα: 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • «Ευγενία Καρλαύτη, Νέστορας Δημόπουλος» στο Black Duck Multiplarte

Ένα πιάνο και μια κιθάρα χαρτογραφούν μουσικές από την Ευρώπη και την Αμερική, στο Black Duck Multiplarte (Χρ. Λαδά 9Α). Τηλ.: 2103234760. Ώρα: 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

  • "Crash test" στο θέατρο Αργώ

Κωμωδία της Ηρώς Αληθεινού σε σκηνοθεσία Κατερίνα Σαβράνη. Υπόθεση: Ένα τροχαίο στην Εθνική κάνει δώδεκα ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το θάνατο, το τυχαίο και το μοιραίο με διαφορετικό τρόπο σκέψης και ταμπεραμέντο σαν να παίζουν μια παρτίδα σκάκι , στο θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο). Τηλ.: 2105201684-5. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 21:45. Εισιτήριο: Euro 12, φοιτητικό: Euro 10.

ΟΜΙΛΙΕΣ- ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

  • Μανώλης Κορρές: «Στεγασμένοι χώροι μουσικής της Αρχαιότητας: το Ηρώδειο»

Διάλεξη του Μανώλη Κορρέ, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τα αρχαία θέατρα και πως αυτά αποτελούν κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 19:00. Ελεύθερη είσοδος.

  • «Η φωτογραφία στον 21ο αιώνα: Από τον κόκκο στα εικονοστοιχεία»

Συζήτηση για τη φωτογραφία. «Έχουν δίκιο όσοι μιλούν για το τέλος της φωτογραφίας; Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος των φωτογράφων και πώς αλλάζει η φωτογραφία αλλά και το επάγγελμα του φωτογράφου στις μέρες μας;». Τη συζήτηση συντονίζει ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλας, ενώ συμμετέχουν: Νικάνδρη Κουκουλιώτη- photo editor, Νίνα Μαρία Πασχαλίδου- δημοσιογράφος, Πάνος Κοκκινιάς- φωτογράφος, Παντελής Αραπίνης- γκαλερί ΑΔ, Θανάσης Μουτσόπουλος- ιστορικός τέχνης και θεωρητικός πολιτισμού, Αν. καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Γιώργος Δρίβας- σκηνοθέτης, Δημήτρης Μιχαλάκης- φωτογράφος, στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ.: 210 900 5 800. Ώρα:19:00. Ελεύθερη είσοδος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ