Λευκός Οίκος κατά Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Εχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος κατά Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Εχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός

Φωτογραφία: AP/ Susan Walsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει αναποτελεσματικός, σχολίασε οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, με το επιχείρημα ότι τα κράτη δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του.

Ο Λάρι Κούντλοου υπογράμμισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εμμένει στις θέσεις του για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, παρά την κριτική από τα μέλη της G7.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχει γίνει εντελώς αναποτελεσματικός και ακόμη όταν λαμβάνει αποφάσεις, ακόμα και τις σπάνιες στιγμές που λαμβάνει αποφάσεις, σημαντικά κράτη δεν συμμορφώνονται με αυτές», τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου. «Μην κατηγορείτε τον Τραμπ, κατηγορείστε τα κράτη που αποσύρθηκαν από αυτή την συμφωνία», υπογράμμισε.

Το ελεύθερο εμπόριο είναι κάτι καλό, το υπάρχον σύστημα είναι διαλυμένο και ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να το διορθώσει, υποστήριξε ο Κούντλοου, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά σε εμπορικές διαφωνίες που χρειάζονται να επιλυθούν.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα διεξάγει διμερείς συναντήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου G7 που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο Καναδός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι η σύνοδος G7 θα πρέπει να καταλήξει σε «ειλικρινείς και κάποιες φορές δύσκολες συζητήσεις» με τον Αμερικανό πρόεδρο για το εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, Sputnik, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ