«Υμνοι» της «Αυγής» για τον Γιώργο Παπανδρέου -Σταθερός στο Σκοπιανό - iefimerida.gr

«Υμνοι» της «Αυγής» για τον Γιώργο Παπανδρέου -Σταθερός στο Σκοπιανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πολύ θερμά λόγια υποδέχθηκε η εφημερίδα «Αυγή» την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου για το Σκοπιανό και την επίθεση που εξαπέλυσε το ΚΙΔΗΣΟ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (KΙΔΗΣΟ) εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αρνείται τον συμβιβασμό που επιδιώκει η κυβέρνηση Τσίπρα, με μια ανακοίνωση με τον δηκτικό τίτλο «Κυριάκος Σαμαράς», κατηγορώντας εμμέσως τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι έχει εγκλωβιστεί στην ακραία πολιτική του προκατόχου του.

Οι έπαινοι της «Αυγής» για τη σταθερή θέση του Γ. Παπανδρέου υπέρ ενός συμβιβασμού για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων αναμένεται να τροφοδοτήσουν εκ νέου τα σενάρια για προσέγγιση του πρώην πρωθυπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σενάρια που είχαν αναζωπυρωθεί μετά το κατ' ιδίαν ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γράφει η «Αυγή» για την ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:

Με εξαιρετικά αυστηρό τόνο και έναν ακόμα πιο δηκτικό τίτλο: «Κυριάκος Σαμαράς;», το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί χθες στον πρόεδρο της Ν.Δ.: «Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για εθνική μειοδοσία, για να επικρατήσει η πολιτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τα αρνητικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε. Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. σοβαρά πιστεύει ότι η καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι η εκ νέου αναζήτηση μειοδοτών;».

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, που απευθύνεται και στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δεδομένης της επιρροής που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου στις αποφάσεις του φορέα, η ηγεσία του οποίου δείχνει να αμφιταλαντεύεται για το εάν θα πρέπει να στηρίξει τη λύση για το «Μακεδονικό». Μπορεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ να επιβεβαιώθηκε η «ομόφωνη απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας”, όμως αφενός οι πιέσεις βουλευτών και στελεχών που τάσσονται κατά ονομασίας με τον όρο »Μακεδονία«, αφετέρου η εμμονή στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης, ενδέχεται την ώρα της κρίσης να »θολώσει" τα κριτήρια της Χαρ. Τρικούπη. Η σταθερή θέση Παπανδρέου για επίλυση και οι σαφείς παρεμβάσεις του κατά της στάσης της Ν.Δ. δημιουργούν πλέον σημαντικό ανάχωμα σε μια τέτοια προοπτική.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ