Ζώδια και ξερό ψωμί - iefimerida.gr

Ζώδια και ξερό ψωμί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμέσως πιο εντυπωσιακό από τον γάμο του Ουίλιαμ είναι τα ζώδια του Σαββατοκύριακου. Για να ξέρεις τι θα ζήσεις πριν το ζήσεις.

Κριός: Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι και άσχημα. Εντάξει, πολλή δουλειά έχεις πάλι, δεν κερδίζεις ακριβώς αυτά που αξίζεις ή που νομίζεις ότι αξίζεις, αλλά σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν πάρει τα πάνω τους, και η ψυχολογία σου παραμείνει καλή, ειδικά όσο κάνεις την Πάστα Φλώρα και δεν αφήνεις τα πράγματα να σε πάρουν από κάτω. Μέσα στο Σ/Κ κάνε όλα εκείνα που σε ευχαριστούν. Το χρειάζεσαι. Μόνο με ανεβασμένη ψυχολογία θα καταφέρεις να κάνεις τις αλλαγές που ήθελες. Τώρα είναι η στιγμή, έχεις τις συμπαντικές πλάτες. Και στον έρωτα μια αλλαγή θα ήτο καλή. Άλλωστε, υπάρχει και το γνωμικό που λέει ότι η αντικατάσταση σώζει την κατάσταση.

Ταύρος: Γι’ αλλού ξεκίνησες κι αλλού σε πάει. Άλλα φαντάστηκες και άλλα ήρθαν. Η αλήθεια είναι ότι η ζωή σου θα μπορούσε να είναι το τσίρκο Medrano με σένα ιδρυτή. Όμως του κάκου. Το λιοντάρι ψόφησε, ο κλόουν σε παράτησε, και ο ακροβάτης έσπασε το πόδι του. Τι θέαμα θα δείξεις τώρα; Ναι, έχεις ξεμείνει από θεάματα και σου έχει μείνει μόνο το όνομα, όχι όμως η χάρη. Τα συναισθηματικά ζόρια συνεχίζονται. Ο γάμος του Ουίλιαμ δεν βοήθησε, αλλά η αλήθεια είναι ότι το θες κι εσύ κάπως το drama σου. Γι’ αρχή περιόρισε τη μιζερολαγνεία σου και μη ζητάς από τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ο έρωτας κουτσαίνει, κι εσύ μαζί του. Βάλε δεκανίκι.

Δίδυμος: Κάπως έχεις ξεκλειδώσει το μαγικό σου κήπο και έχεις μπάσει μέσα και κάποιους που τους είχες καιρό στην απέξω. Γενικά είσαι πλέον πιο κοντά με ανθρώπους που αγαπάς, αφού τον τελευταίο καιρό ζούσες αποκλειστικά στον κόσμο τον δικό σου και όλα τα σκεφτόσουν και τα μετέφραζες με όρους δουλειάς. Ναι, ο έρωτας για σένα είχε γίνει μια πολυτέλεια που δεν συμβαδίζει με τους εργασιακούς σου ρυθμούς. Καλό, έλεγες, το χαβιάρι, αλλά ακόμα καλύτερα να φάω μια μπριζόλα να με πιάσει, να έχω ενέργεια για δουλειά. Όμως, επειδή η πολλή δουλειά τρώει τελικά τον αφέντη, χρειάζεσαι μια εκτόνωση, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το παρασκήνιο κάνει τις εργασιακές σχέσεις να μοιάζουν με βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, όμως το Σ/Κ μπορείς να αφήσεις λίγο την πλοκή και να κάνεις ό,τι σε φωτίσει η παρόρμηση.

Καρκίνος: Έχεις σκεφτεί πώς προσδιορίζεις μια σχέση αγάπης; Τι ζητάς τελικά από τον άλλον/η; Μήπως αυτό που ζητάς δεν ξέρεις εσύ η ίδια/ος να το δώσεις; Και γιατί μια φορά, έτσι για αλλαγή, δεν προσφέρεις στον άλλον αυτό που θέλεις και εκείνος/η να σου δώσει; Θέλεις επικοινωνία, θέλεις στοργή και συμπόνια, θέλεις ειλικρίνεια και αποδοχή, αλλά στο τέλος της μέρας, αυτό που θέλεις περισσότερο είναι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το θέμα είναι τι κάνουμε αντί να λέμε σ’ αγαπώ. Αυτό το Σ/Κ ανασυντάξου. Αυτό που χρειάζεσαι αυτόν τον καιρό δεν είναι οι κουβέντες, αλλά το θάρρος να πας εσύ πρώτη/ος να αγκαλιάσεις τον άλλο και να πεις: «Συγνώμη, φοβάμαι και κάνω λάθη».

Λέων: Ενώ προσπαθείς να είσαι σε καλύτερη διάθεση, μέσα σου ακόμα κυριαρχεί αυτό το αίσθημα της ήττας και το πας και το φέρνεις και δεν μπορείς να το αποχωριστείς γιατί τελικά δίνει τροφή στo down σου. Αρκετά με τον θρήνο. Τα δάκρυα ταιριάζουν μόνο στην Ηλέκτρα. Αρκετά κράτησε και η αυτολύπηση, αρκετά και το αυτομαστίγωμα. Μπορεί τα συναισθήματά σου να παραμένουν μπερδεμένα, αλλά είναι στο χέρι σου να λύσεις το κουβάρι σου και να βρεις την άκρη. Που σημαίνει ότι αρχίζεις να ασχολείσαι και πάλι με το μαλλί σου (τουλάχιστον το βουρτσίζεις), αρχίζεις να ασχολείσαι με το έτερόν σου ήμισυ (που δεν το είχες σε εκτίμηση). Γενικά, μπαίνεις πάλι στο παιχνίδι, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το καλύτερο πάντως που έχεις να κάνεις είναι επιτέλους να αφεθείς σε κάτι καινούργιο. Γιατί απλούστατα το μέλλον θα έρθει από το μέλλον.

Παρθένος: Σε γενικές γραμμές, καλά το πας. Παρόλο που νιώθεις ότι δεν το πας καθόλου, σε πηγαίνει εκείνο. Σε γενικές γραμμές, με άνεση παίζεις την Ωραία της ημέρας, και μπορεί να μην είσαι η Κατρίν Ντενέβ, αλλά είσαι μια γυναίκα/άντρας γεμάτη/ος με πάθη. Εσείς; Αυτό το διάστημα είσαι σε μια διαρκή κίνηση και σε μια αναμπουμπούλα... σαν να ήσουν η Κέιτ μια βδομάδα πριν το γάμο. Επαφές, συζητήσεις, μετακινήσεις... Σου έχει βγει ένα «αεικίνητο» και η ζωή σου θυμίζει χορογραφία. Νot bad, αλλά καμιά φορά όλο αυτό μοιάζει κάπως νευρωτικό. Δεν μπορούν να είναι και όλα τέλεια. Τέλος πάντων, η αλλαγή είναι πάλι η καλύτερή σου φίλη, κάν’ την ό,τι καταλαβαίνεις.

Ζυγός: Όταν βάζεις τη λογική σου σε εφαρμογή μόνο καλά πράγματα συμβαίνουν, όταν όμως αρχίζεις τα «ζύγια» σου, και βγάζεις τη φοβική ζυγαριά και τα βάζεις όλα πάνω και τα μετράς, και να πάρεις μια απόφαση (της προκοπής) δεν μπορείς. Τότε, αχ τότε, τα υπόλοιπα έντεκα ζώδια σκέφτονται ταυτόχρονα πόσο ανυπόφορος/η μπορείς να γίνεις και πώς μπορούν να μην έχουν καμιά σχέση μαζί σου. Σε ελεύθερα ζωδιακά αυτό σημαίνει ότι θα έχεις επιτέλους την ευκαιρία να κάνεις κάτι με την καριέρα σου και με τη ζωή σου, μόνο αν είσαι όμως απόλυτα συνεπής με όσα δεσμεύτηκες, με όσα υποσχέθηκες, με όσα δεν τόλμησες δηλαδή ακόμα να κάνεις. Τουτέστιν, και επειδή τα περιθώρια έχουν περάσει εδώ και καιρό, κοίταξε να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τα συναισθήματά σου και με τους άλλους.

Σκορπιός: Έχεις πάρει αρκετά τα πάνω σου. Δεν είναι ότι αρέσεις (που αρέσεις), είναι που έχουν αρχίσει να σ’ αρέσουν και εσένα οι άλλοι, γιατί τον τελευταίο καιρό εξανάγκαζες σχεδόν τον εαυτό σου να φλερτάρει και ένιωθες ότι δεν είχες κανένα, μα κανένα ενδιαφέρον. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και τώρα δεν ξέρεις πάλι πού να πρωτοεστιάσεις. Έτσι, ο Σκορπιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Βέβαια, το παρελθόν δεν λες να το αφήσεις στην ησυχία του και ενώ το παρόν μια χαρά χαμογελαστό είναι, πού και πού κάνεις τις ίδιες φοβικές βουτιές στα βαλτόνερα μιας σχέσης που έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έλεος πια. Πήγαινε μπροστά, όλα φωνάζουν «προχώρα».

Τοξότης: Το χιούμορ πάντα σε βοηθούσε. Σχεδόν σ’ έσωζε. Όμως καιρό τώρα ψάχνεις να το βρεις γιατί κάπου το έχεις βάλει και δεν μπορείς να θυμηθείς πού. Έτσι, τα παίρνεις όλα σοβαρά και τοις μετρητοίς και ούτε μύγα δεν σηκώνεις στο σπαθί σου. Οπότε και οι άλλοι σε βλέπουν και λένε «κρίμα το παιδί, μια χαρά ήταν. Τι του συνέβη;». Κι ενώ θέλεις να ανοίξεις τα φτερά σου και είσαι έτοιμος/η να πετάξεις μακριά από τις νευρώσεις σου, όλο κάπου σκαλώνεις και χάνεις πολύτιμο χρόνο, σκεπτόμενος/η πού θες να πας. Μα ξεκίνα επιτέλους και θα το βρεις στην πορεία! Αυτό που τώρα πρέπει να κάνεις είναι ένα πρώτο βήμα. Μικρό για τους άλλους, μεγάλο για τον Τοξότη. Ένα δηλαδή πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του καινούργιου, και σε ό,τι δεν μυρίζει ναφθαλίνη.

Αιγόκερως: Πήρες μια βαριοπούλα, τα γκρέμισες όλα και τώρα λες «Δεν ξέρω τι με έπιασε, είχα πιει πολύ». Ό,τι κι αν σε έπιασε, όσο κι αν είχες πιει, πάει, τον γκρέμισες τον προστατευτικό τοίχο και ίσως για καλό. Γι’ αυτό μην κάθεσαι στα ερείπια και αναπολείς τις παλιές καλές μέρες και τα χαμένα μεγαλεία. Ό,τι πέρασε πέρασε, κι ό,τι θα έρθει είναι στο χέρι σου να είναι καλύτερο. Αρκεί να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να μη χτυπάς πάντα στο ίδιο τζάμι, σαν τη μύγα που δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάτι τόσο αόρατο είναι και τόσο αδιαπέραστο. Μάθε από τα παθήματά σου και μπες στο καινούργιο με την αισιοδοξία της Πολυάνας στο παιχνίδι της χαράς.

Υδροχόος: Αμάν πια μ’ αυτή την καριέρα σου. Έχεις πεισμώσει τόσο, κάτι σαν τη Βουγιουκλάκη στο «Πιο λαμπρό αστέρι». Δεν είναι μόνο ότι θέλεις να μπει το όνομά σου πάνω πάνω στη μαρκίζα, είναι που θέλεις να έρχονται οι θαυμαστές σου και εσύ να υπογράφεις αυτόγραφα και να μοιράζεις γοητεία. Mais oui, η δουλειά για ακόμα μια φορά έχει γίνει το μεγάλο σου στοίχημα. Όσο περισσότερο ανεβαίνεις τόσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου. Αν και τώρα σου ζητούν να χωρέσεις τον ελέφαντα στο μάτι της βελόνας. Δεν φταίνε όμως απαραίτητα οι άλλοι, όταν εσύ τους ικανοποιείς τα πιο παράξενα γούστα. Στον έρωτα θα πεις λόγια και λόγια και λόγια, θα είναι όμως σοφό αν καταφέρεις και κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Οι Γάλλοι το λένε bouche ferme! Όμως εσύ δεν κρατιέσαι και πάλι θα εκτεθείς.

Ιχθύες: Σου έχουν βγει κάποιες μεγάλες ευαισθησίες και θυμίζεις ορχιδέα που την έβγαλαν άρον άρον από το θερμοκήπιο. Αισθάνεσαι ότι το μόνο που θες να πεις είναι το βαθυστόχαστο «τι έγινε, ρε παιδιά;». Η δουλειά γίνεται πάλι μια σάρκινη μέγγενη. Δεν είναι ότι προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, είναι όμως ότι οι μέρες σου θα θυμίζουν τη μεγάλη κούρσα ενός μονοπόδαρου. Πολλά πράγματα βέβαια κουτσαίνουν απλώς γιατί δεν τα βάζεις εσύ να περπατήσουν. Πάντως, και σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον περίγυρό σου ότι είσαι ο μεγάλος λογικός/ή, ξέρεις πολύ καλά ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να γράφεις το δοκίμιο της πρώιμης παραφροσύνης. Ναι, ο έρωτας συχνά- πυκνά σε τρελαίνει. Να το προσέξεις αυτό, εδικά αν είσαι με άδειο στομάχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ