Διακόπτει προσωρινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Νικολά Σαρκοζί - iefimerida.gr

Διακόπτει προσωρινά την προεκλογική του εκστρατεία ο Νικολά Σαρκοζί

τουλούζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επιβεβαίωσε απόψε ότι ο ένοπλος που σκότωσε ένα δάσκαλο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης ευθύνεται και για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι κατά τα φαινόμενα υποκινήθηκε από ρατσιστικά κίνητρα.

«Γνωρίζουμε ότι είναι το ίδιο άτομο και το ίδιο όπλο που σκότωσαν τους στρατιώτες, τα παιδιά και τον καθηγητή», είπε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αυξηθεί στο μέγιστο το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή αυτή.

«Η πράξη αυτή είναι αποκρουστική και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί είπε ότι διακόπτει «τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη» την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές και αύριο θα δεχτεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας.

Την Τετάρτη πρόκειται να γίνουν οι κηδείες των στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από τον ίδιο δράστη στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ