Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο Θωμάς Κοροβίνης στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο θρύλος τους Ασλάν Καπλάν. Λαϊκό Ρομάντζο τον καιρό της φωτιάς του 1917 στη Θεσσαλονίκη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, ο Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας και ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και και η ηθοποιός Νένα Μεντή. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Σταδίου και Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ο Αλέξης Πανσέληνος στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Πανσέληνου «Ελαφρά ελληνικά τραγούδια». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιάννης Μπασκόζος. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το απόγευμα (Λ. Κηφισίας 310), Κηφισιά).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Συναντήσεις με συγγραφείς στο café του Ιανού | Δημήτρης Μπουραντάς

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ο Μάρκος Κρητικός στον Ιανό

Οι εκδόσεις Νεφέλη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Κάνε τον σταυρό σου» του Μάρκου Κρητικού. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Αριστοτέλης Σαΐνης. Μουσική από το soundtrack του βιβλίου θα παίξει ο Βασίλης Τζαβάρας. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Μια βραδιά αφιερωμένη στο μυθιστόρημα «Μάκβεθ» του Jo Nesbo

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή ομάδα Φίλοι της Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Jo Nesbo «Μάκβεθ», μια διασκευή της πασίγνωστης σαιξπηρικής τραγωδίας. Οι απόλυτοι Nesbomaniacs
Αντώνης Καρπετόπουλος και Αγγελική Μποζίκη θα πυροδοτήσουν τη συζήτηση με το κοινό. Θα συντονίσει η συγγραφέας Βάσω Παπαδοπούλου. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Κώστας Παπαϊωάννου στην ΕΣΗΕΑ

Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊώαννου «Οι έξι θάνατοι του Τζορτζ Πολκ». Θα μιλήσουν ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής, ο Άγγελός Στάγκος, δημοσιογράφος και ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, στις 12 το μεσημέρι (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Μαρία Σούμπερτ στο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο

ΟΙ εκδόσεις Διάπλαση και το Booktlaks παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Σούμπερτ με τίτλο «Πριν το πέρασμα». Η Μαρία Σούμπερτ θα συνομιλήσεί με τη συγγραφέα Ελένη Γκίκα για το βιβλίο αλλά και όλα τα σημαντικά περάσματα της ζωή μας. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 8 το βράδυ (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Μαρία Στασινοπούλου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Κίχλη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Στασινοπούλου «Χαμηλή Βλάστηση» Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Συμπάρδης και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ