Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν υποσχέθηκε στον Ερντογάν επιστροφή των «8» - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν υποσχέθηκε στον Ερντογάν επιστροφή των «8»

Κυριάκος Μητσοτάκης /Φωτογραφία: Intime News
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης με αιχμή το Σκοπιανό, την Τουρκία αλλά και την οικονομία.

«Ο κ. Κοτζιάς μοιάζει να υποστηρίζει τα επιχειρήματα των γειτόνων μας»

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση του δεν μπορεί να υπερασπιστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διεθνή συμφωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Νίκο Κοτζιά ότι εμφανίζεται ορισμένες φορές ως υπερασπιστής των γειτόνων μας με απροκάλυπτη και έμφυτη αλαζονεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι συμφωνία που περιλαμβάνει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ΝΔ για απάλειψη του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ, αλλαγή του Συντάγματος και erga omnes.

Για τους «8» Τούρκους

Για το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις τουρκικές απειλές και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάψει να σιωπά για τις υποσχέσεις που δήθεν έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν για επιστροφή των 8.

«Οι νέες τουρκικές δηλώσεις γι’ αυτή την υπόθεση είναι απαράδεκτες. Η Ελλάδα είναι χώρα - μέλος της Ε.Ε. Οφείλει να τηρεί τις αρχές του ευρωπαϊκού Δικαίου. Να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σέβεται φυσικά την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση κάποια στιγμή οφείλει ι να πάψει να σιωπά απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς, για υποσχέσεις που δήθεν έδωσε ο κ. Τσίπρας, για την έκδοση των 8 αξιωματικών. Ηρθε η ώρα, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για το ζήτημα αυτό» τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικονομία και τα επιπλέον μέτρα που καλούνται να πληρώσουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι των 500 ευρώ από τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει ειδοποιήσει τους συνταξιούχους για τη μείωση των συντάξεων ώστε να ξέρουν τι τους περιμένει, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσουν και «οι "μεγαλοεισοδηματίες", όπως τους θεωρεί η κυβέρνηση, των 400 και των 500 ευρώ». Ορισμένοι θα χάσουν ένα μηνιάτικο από τη μείωση των συντάξεων και άλλο ένα από το αφορολόγητο, ανέφερε, και συνέχισε: «Οι πολίτες ξέρουν ότι κανένα έκτακτο επίδομα δεν μπορεί να καλύψει το κόστος των μόνιμων περικοπών. Αυτά συμβαίνουν σε ένα καθεστώς αυστηρής εποπτείας που δεν έχει σχέση με ότι αποφασίστηκε στην Πορτογαλία και στις άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο... Θα πληρώνουμε ακριβά τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Η Ελλάδα τρία χρόνια τώρα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού. Αν αυτό το είχε πετύχει, τώρα θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα πολιτικό, είναι πρόβλημα αξιοπιστίας. Τα τρία αυτά χρόνια η Ελλάδα αντί να συγκλίνει με την ΕΕ απέκλινε».

«Η κοινωνία σήμερα ζει μέσα στην φτώχεια και στην ανασφάλεια. Η ΝΔ παραμένει η μόνη δύναμη σοβαρότητας και προοπτικής. Η Ελλάδα θέλει να γυρίσει σελίδα, έχουμε έτοιμη σχέδιο για αυτό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με το θέμα του χρέους, είπε ότι δεν έχει ακόμη λυθεί- και αυτό αθροίζει ανασφάλεια. «Εγώ θα συνεχίσω να δίνω τον προσωπικό μου αγώνα στην Ευρώπη για να πετύχει η χώρα την καλύτερη ρύθμιση για το χρέος. Ωστόσο πρέπει να είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στις αγορές και με χαμηλά επιτόκια. Στο τρίτο πρόγραμμα υπάρχουν αδιάθετα ποσά 27 δισ., περιμένουμε να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν για να έχουμε την καλύτερη έξοδο στις αγορές». Ανέφερε ακόμη ότι στις διαπραγματεύσεις για το χρέος μεταξύ των δανειστών η κυβέρνηση είναι θεατής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης τομεάρχης ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ