Η Ουάσινγκτον μποϊκοτάρει τη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό επειδή προεδρεύει η Συρία - iefimerida.gr

Η Ουάσινγκτον μποϊκοτάρει τη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό επειδή προεδρεύει η Συρία

Μετά την Ελβετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μποϊκοτάρουν σήμερα την ολομέλεια της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό της οποίας προεδρεύει εδώ και μία εβδομάδα η Συρία, εκτιμώντας ότι εκμεταλλευόμενη τη θέση αυτή η Δαμασκός προσπαθεί να «προσφέρει νομιμοποίηση στο καθεστώς».

«Εξαιτίας των επανειλημμένων προσπαθειών της Συρίας την προηγούμενη εβδομάδα να χρησιμοποιήσει την προεδρία της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό προκειμένου να προσφέρει νομιμοποίηση στο καθεστώς και για την επικίνδυνη και απαράδεκτη συμπεριφορά της δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση», εξήγησε ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρόμπερτ Γουντ σε γραπτή του ανακοίνωση.

«Θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό», πρόσθεσε.

Η προεδρία της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό είναι εναλλασσόμενη και γίνεται με αλφαβητική σειρά. Μετά την Ελβετία, από τις 28 Μαΐου και για τέσσερις εβδομάδες την προεδρία έχει αναλάβει η Συρία.

Την προηγούμενη Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για την ανάληψη της προεδρίας από τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τη «φάρσα», την ώρα που η Δαμασκός κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου της του λαού.

Για να εκφράσει την αντίθεσή του ο Γουντ είχε εγκαταλείψει την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Σύρου πρεσβευτή Χούσαμ Έντιν Άαλα.

Η πρεσβευτής του Ισραήλ Αβίβα Ραζ Σέχτερ είχε επίσης εγκαταλείψει την αίθουσα μετά την ομιλία της, στην οποία χαρακτήρισε την κατάσταση «απαράδεκτη», ενώ και άλλοι πρεσβευτές, όπως της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ