Επική προσπάθεια: Γάλλος κολυμβητής επιχειρεί να διασχίσει τον Ειρηνικό -Θα του πάρει 6 μήνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Επική προσπάθεια: Γάλλος κολυμβητής επιχειρεί να διασχίσει τον Ειρηνικό -Θα του πάρει 6 μήνες [βίντεο]

O Μπεν Λεκόμτ ξεκίνησε από την Ιαπωνία με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο (Φωτογραφία: The Longest Swim)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καρχαρίες, φουρτούνες, τσούχτρες και εξάντληση είναι μερικά μόνον από τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Μπεν Λεκόμτ στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο 51χρονος Γάλλος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ξεκίνησε από το Τσόσι της Ιαπωνίας και για τους επόμενους έξι μήνες θα κολυμπά καθημερινά οκτώ ώρες προκειμένου να καλύψει την απόσταση των 5.500 ν.μ. μέχρι το Σαν Φρανσίσκο στις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την επική προσπάθειά του ο Λεκόμτ ελπίζει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ στο ταξίδι του θα τον συνοδεύει και ομάδα επιστημόνων, που θα διεξάγει σε συνεργασία με 27 ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και η NASA, έρευνες για τη μόλυνση των ωκεανών από τα πλαστικά απορρίμματα, πως επέδρασε στον Ειρηνικό η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, καθώς και τις επιπτώσεις της ακραίας άσκησης στην ανθρώπινη καρδιά.

Μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ ο Λεκόμτ προετοιμάζεται πάνω από έξι χρόνια για το μακρύ ταξίδι όχι μόνον σωματικά, αλλά και διανοητικά.

«Το διανοητικό σκέλος είναι πολύ σημαντικότερο από το σωματικό. Πρέπει να σκέφτεσαι πάντα κάτι θετικό για να τα βγάλεις πέρα. Αν δεν έχεις κάτι να απασχολήσεις το μυαλό σου, τότε αρχίζει να χάνεται σε μια δίνη και τότε αρχίζουν τα προβλήματα», είπε.

Το 1998 ο Λεκόμτ ήταν ο πρώτος που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό κολυμπώντας 4.000 ν.μ. σε 73 ημέρες. Όταν πάτησε το πόδι του στη στεριά, στην πατρίδα του, οι πρώτες του κουβέντες του ήταν «ποτέ ξανά». Σύντομα, όμως, άλλαξε γνώμη.

«Τρεις, τέσσερις μήνες αργότερα άρχισα ήδη να σκέφτομαι την επόμενη περιπέτειά μου, να κάνω κάτι ανάλογο».

Ωκεάνια ρεύματα θα συνδράμουν τον Λεκόμτ στην προσπάθειά του (χάρτης: The Longest Swim)

Στη διάρκεια της νέας προσπάθειάς του ο 51χρονος θα κολυμπά οκτώ ώρες τη μέρα προκειμένου να καλύπτει απόσταση χλμ, θα ανεβαίνει στο σκάφος συνοδείας για να τρώει και να κοιμάται και μετά θα ξαναβουτά στα νερά του Ειρηνικού. Για να τα βγάλει πέρα υπολογίζει ότι θα πρέπει να καταναλώνει 8.000 θερμίδες ημερησίως.

Ο Μπεν Λεκόμτ και το πλήρωμα του σκάφους συνοδείας

Το σκάφος συνοδείας Discoverer θα διαθέτει πομπό GPS κι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του Λεκόμτ στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΕΝ ΛΕΚΟΜΤ Ειρηνικός Ωκεανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ