Εισπρακτική απογοήτευση για το 88% των εμπόρων της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Εισπρακτική απογοήτευση για το 88% των εμπόρων της Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απώλειες της τάξης του 20% έως 40% μέσο όρο κατέγραψε η αγορά της Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, βάσει σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το 88% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι, ενώ μόνον το 12% δηλώνουν ικανοποιημένο από τον τζίρο που έκαναν κατά την περίοδο του Πάσχα (όχι λόγω αύξησης του τζίρου του, αλλά διότι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι).

Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του ΕΣΘ, το 87% των επιχειρήσεων είχαν μείωση του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι, 11% κυμάνθηκαν στα ίδια περσινά επίπεδα, και μόνον 1% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν αύξηση στον τζίρο τους.

«Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για μερική ανάκαμψη κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας όχι μόνον δεν ευοδώθηκαν, αλλά και με δεδομένη την απογοητευτική καταναλωτική κίνηση, γίνονται αντιληπτές οι τεράστιες οικονομικές απώλειες των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας, των οποίων τα περιθώρια επιβίωσης είναι από ελάχιστα έως μηδενικά, εάν δε ληφθούν δραστικά μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ