Δημοψήφισμα στον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας -Για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου - iefimerida.gr

Δημοψήφισμα στον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας -Για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζει σήμερα το δημοψήφισμα για την διάσπαση του Πρωτοδικείου.

Θα συμμετέχουν και οι ασκούμενοι, χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι τους

Στήθηκαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας, προκειμένου οι δικηγόροι να εκφράσουν την θέση τους στην κυβερνητική εξαγγελία για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου.

Η ψηφοφορία αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου, με τους δικηγόρους να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν στην Ευελπίδων, στο Εφετείο, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, αλλά και στον ΔΣΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα και στους ασκούμενους δικηγόρους της Αθήνας να ψηφίσουν, την Παρασκευή 8 Ιουνίου και την Δευτέρα 11 του μηνός, σε ειδικές κάλπες.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα προσμετρηθεί στο συνολικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, “όμως η γνώμη των ασκουμένων, που θα εκφραστεί κατά τρόπο διακριτό, θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι θα κληθούν να επωμιστούν τις συνέπειες της εξαγγελθείσας «τριχοτόμησης» του Πρωτοδικείου Αθηνών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

Θέση στο θέμα πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι στη δικαιοσύνη πρέπει να δημιουργηθεί ένας «Δικαστικός Καλλικράτης», “που θα δημιουργήσει σύγχρονες, και λειτουργικές μονάδες, με συγχωνεύσεις Δικαστηρίων, όπου απαιτείται κατά το πρότυπο του Ν. 4055 και με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που θα διευκολύνει το λειτούργημα τόσο των Δικαστικών λειτουργών όσων και των Δικηγόρων, αλλά πάνω από όλα θα διασφαλίσει το Δικαίωμα του Έλληνα Πολίτη να απολαμβάνει μία ταχεία αλλά και ασφαλή απονομή Δικαιοσύνης”.

Για το κίνημα αλλαγής, η απόφαση του δημοψηφίσματος “δίνει την δυνατότητα στο Δικηγορικό Σώμα, Συντεταγμένα και Δημοκρατικά, να απαντήσει στην κυβερνητική προχειρότητα και την ιταμή πρόκληση που δέχθηκε από τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης- Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρωτοδικείο ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ