Ο δικηγόρος των κακοποιημένων παιδιών της Λέρου στο iefimerida: Να γίνει έρευνα και για ευθύνες άλλων -Πώς τα γύρισαν πίσω στα τέρατα; [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο δικηγόρος των κακοποιημένων παιδιών της Λέρου στο iefimerida: Να γίνει έρευνα και για ευθύνες άλλων -Πώς τα γύρισαν πίσω στα τέρατα; [βίντεο]

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Αβρίθης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παγωμένη» και συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τα όσα φρικιαστικά αποκαλύφθηκαν για τη δράση των γονιών-βιαστών της Λέρου.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο των κακοποιημένων παιδιών, Παναγιώτη Αβρίθη, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή στην υπόθεση και ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

«Η ανακριτική διαδικασία όσον αφορά το πρώτο στάδιο έχει ολοκληρωθεί, έχει διαταχθεί η προσωρινή κράτηση των των κατηγορουμένων. Τα παιδιά βρίσκονται, τα 3 από τα 4 σε δομή του Χαμόγελου του Παιδιού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζουν στην ψυχοσύνθεση τους» είπε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε για την υπόθεση «Ο μεγάλος ο γιος βρίσκεται στη Λέρο και εργάζεται. Οι συγγενείς, κάποιοι εξ’ αυτών είναι εντελώς σοκαρισμένοι, κάποιοι κατά την άποψη μου αποδεικνύεται τελικά εκ των πραγμάτων οτι είχαν κάποια γνώση,των γεγονότων. Αυτά τα οποία έχουν συμβεί είναι πρωτάκουστα συνταρακτικά και πρέπει να μας προβληματίσουν ως κοινωνία» είπε αρχικά.

Αναφορικά με τις ενδείξεις που υπήρχαν στην τοπική κοινωνία για τη δράση των γονιών-βιαστών υπογράμμισε «Αυτό που επίσης εμένα με προβληματίζει και ως συνήγορο, είναι το πως υπήρχαν οι ενδείξεις, τουλάχιστον σε επίπεδο κακοποίησης των παιδιών από το 2017 και με ποιο τρόπο αυτά τα παιδιά επανήλθαν στον ίδιο χώρο και μεσολάβησε ότι μεσολάβησε, τα οποία δεν μπορεί να τα διανοηθεί άνθρωπος, άμα τα διαβάζει αηδιάζει, συνταράσσεται ένας κοινός μέσος νους όταν τα διαβάζει».

Ο ίδιος αναμένεται να έχει επικοινωνία την προσεχή Παρασκευή με τον ενήλικο γιο, ενώ τα ανήλικα βρίσκονται σε δομή του Χαμόγελου του Παιδιού. «Αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε εγώ επαφή με τα ανήλικα, σας είπα βρίσκονται σε δομή μεσώ εισαγγελικής εντολής. Μάλλον την Παρασκευή θα έχω επικοινωνία με τον ενήλικο. Ο μεγάλος είναι στη Λέρο, είχαμε επικοινωνία και σήμερα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αυτό βέβαια είναι μια κατάσταση η οποία είναι συγκλονιστική. Για αυτά τα παιδιά, νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο ήταν αναγκαία η μετάβαση τους στο Χαμόγελο του Παιδιού και πρέπει να αισθανθούμε ευχαρίστηση που βρίσκονται σε αυτή η δομή, ώστε να τύχουν εκείνης της ψυχολογικής υποστήριξης για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν ότι μπορεί να αποκατασταθεί στην ψυχοσύνθεση αυτών των παιδιών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει κακοποιηθεί ο 24χρονος γιος και από άλλον εκτός των γονιών του απάντησε ο κ.Αβρίθης «Οχι και από άλλον όχι δεν έχει κακοποιηθεί ο 24χρονος, δεν προκύπτει από την δικογραφία, δεν προκύπτει κάποια κακοποίηση από άλλον, αλλά αυτά τα οποία συνέβαιναν είναι αρκετά για να.. τι να πω, για να αηδιάζει κάνεις. Δεν μπορώ να λέω δημόσια... Σας είπα την ευθύνη ενδεχομένως να την έχουν και άλλοι.. Θα πρεπε να γίνει μια έρευνα. Σε επίπεδο διώξεως ή επίπεδο ενδείξεων, θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη και σε άλλα πρόσωπα».

Για το αν η μητέρα έχει άλλοθι και ελαφρυντικά αναφορικά με όσα έγιναν στα παιδιά της, ο δικηγόρος ήταν κατηγορηματικός στο iefimerida.gr τονίζοντας «Δεν έχει άλλοθι ούτε η μητέρα.. Τίποτα, η μητέρα είναι με αυτά που λέει και με αυτά που έχει αναφέρει είναι σε πιο επικίνδυνη θέση, για μένα κατά την άποψη μου- από αυτά που θέλει να παρουσιάσει η θέλει να δείξει. Τίποτα... Δεν υπάρχει άλλοθι γι’ αυτούς να το ξέρετε. Η θεία η μια λένε ότι είχε καταλάβει, αλλά είχαν καταλάβει και άλλοι, εν πάση περιπτώσει. Μέσω αυτής της θείας ξεσκεπάστηκε η ιστορία που κατά την άποψή μου η ιστορία ήταν ξεσκεπασμένη από ετών, και η απορία μου είναι με ποια διαδικασία αυτά τα παιδιά ξαναγύρισαν αυτά τα παιδιά το 2017 πίσω και παραδόθηκαν εκ νέου στα τέρατα. Ουσιαστικά παραδόθηκαν σε αυτούς. Από την πρώτη στιγμή τους αποκαλώ τέρατα. Επειδή δεν μπορούμε να βαδίζουμε στη λογική του ότι αντιμετωπίζω ψυχιατρικά προβλήματα ή ψυχασθένεια, αυτό που θα έλεγα εντός εισαγωγικών ότι είναι μια γραμμή αμύνης για αυτούς, επειδή και η γραμμή αμύνης πρέπει κάποτε να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία σκληρά, αν είναι ψυχιατρικός ο ασθενής, τότε να γίνεται εγκλεισμός στο ψυχιατρείο. Εγκλεισμός μόνιμος και ισόβιος στο ψυχιατρείο, αν θέλουν να πάμε σε αυτή τη γραμμή».

*Ο Παναγιώτης Αβρίθης είναι ο δικηγόρος του ενήλικου γιο Κωνσταντίνου, του ενός από τα τρία κακοποιημένα παιδιά, αφού τα άλλα δυο είναι ανήλικα και δεν μπορούν τυπικά να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει κριθεί ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια τους. Ωστόσο, πρόθεση είναι να αναλάβει την υπεράσπιση όλων των παιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικηγόρος παιδιά Λέρος κακοποιημενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ