Αγελάδα καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πέρασε τα σύνορα της ΕΕ [βίντεο] - iefimerida.gr

Αγελάδα καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή πέρασε τα σύνορα της ΕΕ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πένκα, είναι μια αγελάδα που έκανε ένα μοιραίο λάθος, το οποίο θα το πληρώσει με τη ζωή της.

Η αγελάδα πέρασε τα σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας, βγαίνοντας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με το France 24, η Πένκα, η οποία αναμένεται να γεννήσει σε περίπου τρεις μήνες, περιπλανιόταν μακριά από το κοπάδι της κοντά στο χωριό Κοπίλοβτσι της Βουλγαρίας, όταν πέρασε ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα της Σερβίας.

Μπορεί ένας αγρότης να την παρέδωσε στον ιδιοκτήτη της Ιβάν Χαραλαμπίεφ, ωστόσο Βούλγαροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ζώο πρέπει να θανατωθεί, όπως ορίζουν οι αυστηροί κανονισμοί της ΕΕ.

«Το θέμα είναι ότι πέρασε τα σύνορα της ΕΕ» και δεν μπορεί να ξαναμπεί στην ΕΕ, δήλωσε ο Χαραλαμπίεφ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό BNT, παρακαλώντας τους αρμόδιους να δώσουν χάρη στην αγελάδα του.

«Ηρθε ένας κτηνίατρος και διέταξε να θανατωθεί άμεσα», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε: «Γιατί κανείς δεν προσπάθησε να το σταματήσει;».

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν μπορούν να σώσουν την Πένκα. «Δεν αποφασίζουμε εμείς. Εφαρμόζουμε απλά κανόνες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες», ανέφεραν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγελάδα σύνορα θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ