Ο Κιμ Γιονγκ-oυν καρατόμησε τους 3 κορυφαίους στρατιωτικούς του -Πώς ερμηνεύει η Ουάσινγκτον την κίνηση - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ-oυν καρατόμησε τους 3 κορυφαίους στρατιωτικούς του -Πώς ερμηνεύει η Ουάσινγκτον την κίνηση

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τρία κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας «καρατόμησε» ο Κιμ Γιονγκ-ουν, μία απόφαση που θα μπορούσε να σημαίνει ότι προσπαθεί να απαλλαγεί από όσους διαφωνούν ενόψει της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τουλάχιστον έτσι ερμήνευσε αυτή την κίνηση υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πρόκειται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη, στις 12 Ιουνίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι στις ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας υπήρχαν κάποιοι που διαφωνούσαν με την προσέγγιση του Κιμ σε Νότια Κορέα και ΗΠΑ. Πιθανόν εκείνος να θέλει να διασφαλίσει ότι η όποια συμφωνία στην οποία θα καταλήξει στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις εντός των συνόρων.

Από την άλλη, ο Κιμ μπορεί να χρησιμοποιεί την επερχόμενη συνάντηση προκειμένου να ξεφορτωθεί κάποιους σκληροπυρηνικούς της Πιονγιάνγκ, σχολίασε ο Μιντάρο Ομπα, πρώην Αμερικανός διπλωμάτης με «ειδίκευση» στα ζητήματα της Βόρειας Κορέας. «Επίσης είναι πιθανό η Σύνοδος να δημιουργεί τέτοιο κίνδυνο για την εξουσία του, που ένιωσε ότι έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό του, με αλλαγές προσώπων», σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ-Ουν Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ