Κέικ δίχρωμο, αυθεντικό

Είναι το κέηκ των παιδικών μας χρόνων, πάντα αγαπημένο.


Το προτείνω λίγο πιο ελαφρύ, με καλή γεύση σοκολάτας, μαλακό όσο πρέπει και με λίγη ζάχαρη.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 55% κακάο)
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 230 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 100 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (μπορείτε να βάλετε γιαούρτι στη θέση της)

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέηκ
  • Κόψτε την σοκολάτα και ζεστάνετε σε μπεν μαρί
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος -Βάλτε στην άκρη
  • Σε άλλο μπολάκι αναμείξτε το αλεύρι και το μπέικιν -Βάλτε στην άκρη
  • Σε μπολ ρίξτε μισολιωμένο το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε με κουτάλα ή μίξερ ώσπου να αναμειχθούν πολύ καλά
  • Προσθέστε τα αυγά ένα ένα και κάθε φορά χτυπήστε καλά
  • Προσθέστε τα μείγματα αλεύρι-μπέικιν και μετά γάλα-κρέμα, αναμείξτε καλά
  • Χωρίστε τώρα το μείγμα στα δύο: στο ένα προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα ενώ στο άλλο προσθέστε το φακελάκι βανίλια
  • Ρίξτε στη φόρμα λίγο το ένα, λίγο το άλλο μείγμα. Ολοκληρώστε με το μείγμα βανίλιας
  • Βουτήξτε ένα ξυλαράκι στο μείγμα, κάντε 8άρια ώστε να γίνει το μωσαϊκό, κατά μήκος της φόρμας
  • Ψήστε για 50 λεπτά
  • Αφήστε να κρυώσει ένα 15λεπτο πριν το βγάλετε από τη φόρμα
  • Τυλίξτε το καλά με διαφάνεια για να διατηρηθεί μαλακό και αφράτο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κέηκ μωσαϊκό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ