Η πίτσα που εμποδίζει τον καρκίνο – Με βάση την μεσογειακή διατροφή και χωρίς καθόλου τυρί [εικόνα] - iefimerida.gr

Η πίτσα που εμποδίζει τον καρκίνο – Με βάση την μεσογειακή διατροφή και χωρίς καθόλου τυρί [εικόνα]

Μια υγιεινή πίτσα δημιούργησαν Ιταλοί επιστήμονες. Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορείτε να φάτε επιτέλους άφοβα πίτσα. Επιστήμονες και σεφ στην Ιταλία λένε ότι δημιούργησαν μία πίτσα που εμποδίζει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Η πίτσα Pascalina, που σχεδιάστηκε από επιστήμονες στη Νάπολη, έχει χαρακτηριστεί ως «η πίτσα που επεκτείνει τη ζωή» και πως εμποδίζει την δημιουργία όγκων.

Η Pascalina είναι γεμάτη με συστατικά από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Στην συγκεκριμένη πίτσα απουσιάζουν το τυρί και το κρέας και κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ντομάτες, οι ελιές και το ραπίνι – ένα είδος μπρόκολου.

H πίτσα Pascalina

Οι επιστήμονες από το Istituto Nazionale Tumori στο Μιλάνο - το εθνικό ινστιτούτο καρκίνου – λένε ότι η πίτσα είναι αρκετά υγιεινή για να καταναλώνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Μια ομάδα ερευνητών, εστιατορίων, παραγωγών τροφίμων και καταναλωτών συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν την πίτσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Affar Italiani. Ελπίζουν, δε, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε καλά και να δείξουν ότι ακόμη και η πίτσα μπορεί να είναι υγιεινή.

Η Pascalina έχει βάση το αλεύρι σιταριού και από πάνω ντοματίνια, ραπίνι, ελιές, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Δεν περιέχει τυρί ή κρέας, αν και είναι δημοφιλή συστατικά, αλλά είναι λιπαρά και μπορούν να συμβάλλουν σε καρδιακά προβλήματα.

Τα υγιεινά συστατικά της επιλέχθηκαν για την ικανότητά τους να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου στο πεπτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του εντέρου.

Οι επιστήμονες έχουν εδώ και πολλά χρόνια επαινέσει τα οφέλη που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή στην υγεία και μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, του καρκίνου, των καρδιακών προβλημάτων και των εγκεφαλικών νόσων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ