Η καραβίδα–ήρωας: Εκοψε τη δαγκάνα της για να γλιτώσει από τη σούπα που έβραζε [βίντεο]

«Ήρωας» στο διαδίκτυο έχει γίνει μία καραβίδα που αποφάσισε να θυσιάσει ένα από τα άκρα της προκειμένου να γλιτώσει από μια κατσαρόλα με πικάντικη σούπα σε εστιατόριο της Κίνας.

Τα πλάνα δείχνουν την καραβίδα να χτυπά μία από τις δαγκάνες της, προτού την ξεκολλήσει και να καταφέρει να δραπετεύσει, την ώρα που οι άλλες καραβίδες μέσα στην κατσαρόλα προορίζονταν για τα τραπέζια του εστιατορίου.


Το βίντεο δημοσίευτηκε για πρώτη φορά στο κινεζικό social media Weibo από έναν χρήστη με το όνομα Jiuke, που δήλωσε πως υιοθέτησε την καραβίδα ως κατοικίδιο.

«Την αφήνω να ζήσει. Την πήρα ήδη στο σπίτι και θα τη μεγαλώσω σε ένα ενυδρείο» είπε.

Η Κίνα έχει μεγάλη ζήτηση για καραβίδες, με εξειδικευμένα εστιατόρια να πολλαπλασιάζονται σε ολόκληρη τη χώρα. Η δημοτικότητα των πλασμάτων αυτών, που συνήθως μαγειρεύονται με καυτερή σάλτσα, αποδίδεται από μερικούς στον τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνεται η κοινωνική αλληλεπίδραση λόγω του γεγονότος ότι οι επισκέπτες αφήνουν κατά μέρος τα κινητά τους τηλέφωνα για να φορέσουν γάντια προκειμένου να απολαύσουν το φαγητό.

Η κινεζική παραγωγή καραβίδων υπερδιπλασιάστηκε από το 2007 σε 850.000 τόνους πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Γεωργίας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καραβίδα δαγκάνα Κίνα viral σούπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ