Μοναδικό: Μετεωρίτης στην Κίνα «φλέγεται» στον ουρανό και κάνει τη νύχτα μέρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Μοναδικό: Μετεωρίτης στην Κίνα «φλέγεται» στον ουρανό και κάνει τη νύχτα μέρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μοναδικό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης Γιουνάν στην Κίνα, όταν η νύχτα έγινε μέρα εξαιτίας ενός τεράστιου μετεωρίτη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, ο μετεωρίτης που φαίνεται στο βίντεο, φώτισε τον ουρανό την ώρα εκρηγνυόταν μέσα στην ατμόσφαιρα, ενθουσιάζοντας έτσι όσους πέτυχαν το μοναδικό φαινόμενο.

Incredible moment: A meteorite was captured in the city of Jinghong, southwest China's #Yunnan Province on Friday and lit up the night sky. pic.twitter.com/fuM14KpuQ0

Το θέαμα μάλιστα ήταν διπλά εντυπωσιακό, καθώς ο μετεωρίτης όχι μόνο φώτισε τον νυχτερινό ουρανό, αλλά άφησε πίσω του και ένα φλεγόμενο «μονοπάτι» και εξαφανίστηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Πάντως το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς όπως ανέφερε ο επιστήμονας Zhang Xingxiang από το παρατηρητήριο της Γιουνάν, το φαινόμενο της φλόγας οφείλεται στην τριβή την ώρα που ο μετεωρίτης μπήκε στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετεωρίτης Κίνα ουρανός φαινόμενο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ