Συνάντηση του Ασαντ με τον Κιμ -Θα πάει στη Β. Κορέα ο πρόεδρος της Συρίας - iefimerida.gr

Συνάντηση του Ασαντ με τον Κιμ -Θα πάει στη Β. Κορέα ο πρόεδρος της Συρίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ θα επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ και θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας.

Το δημοσίευμα δεν διευκρίνιζε πότε θα γίνει η επίσκεψη του προέδρου της Συρίας, η πρώτη υπό την ηγεσία του Κιμ. Οι δύο χώρες είναι επί δεκαετίες σύμμαχοι και η Ουάσινγκτον έχει κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι βοηθά τη Συρία με τα οπλικά προγράμματά της.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 12 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος του Κιμ με τον Ντόναλντ Τραμπ, στη Σιγκαπούρη. Εως τώρα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει υποδεχθεί ξένο ηγέτη στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με τον Guardian.

Το δημοσίευμα του βορειοκορεατικού πρακτορείου φιλοξενεί δήλωση του Ασαντ, στην οποία αναφέρει ότι θα ταξιδέψει στην Πιονγιάνγκ. «Ο κόσμος καλωσορίζει τα αξιοσημείωτα γεγονότα στην κορεατική χερσόνησο, που επιτεύχθηκαν πρόσφατα από το εξαιρετικό πολιτικό διαμέτρημα και τη σοφή ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-ουν», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Συρίας. «Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει την τελική νίκη και θα καταφέρει την επανένωση της Κορέας χωρίς αποτυχία», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπασάρ αλ-Ασαντ Κιμ Γιονγκ-Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ