Παραμένει «Σιδηρά Κυρία» στα 86 της η Μάργκαρετ Θατσερ [εικόνες]

Αξιοπρεπής και κομψή η πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας απολαμβάνει τον ανοιξιάτικο ήλιο του Λονδίνου. Η εποχή της πολιτικής της ακμής μπορεί να έχει παρέλθει ωστόσο η Μάργκαρετ Θάτσερ αποτελεί βαρύνουσα προσωπικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οπωσδήποτε μια δημόσια εμφάνισή της δεν περνά ποτέ απαρατήρητη.

Η «Σιδηρά Κυρία» συνοδευόταν από την νοσηλεύτρια της την Κέιτ, η οποία την φροντίζει τα τελευταία δέκα χρόνια και μαζί κάθονταν σε ένα παγκάκι του πάρκου και παρατηρώντας μια ομάδα αγοριών που έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Η διάθεσή της φαινόταν εξαιρετική ενώ μίλησε και με θαυμαστές της, οι οποίοι την προσέγγισαν για να της εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Μάλιστα, προς μεγάλη της έκπληξη ένα νεαρό κυνηγόσκυλο πήδηξε πάνω στον πάγκο και εκείνη το χάιδεψε με αγάπη.

Τι κι αν είναι 86 ετών; Η Λαίδη Θάτσερ ήταν κοκέτα, με φυσικό μακιγιάζ και περιποιημένα μαλλιά. Ένα μπαστούνι στην άκρη του πάγκου είναι απλά μια ένδειξη αδυναμίας, αλλά η Βρετανίδα πολιτικός συνήθως αρνείται πεισματικά να το χρησιμοποιήσει δημοσίως.

Παρά τα αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια που την οδήγησαν στην άνοια, η Μάργκαρετ Θάτσερ διατηρεί ακόμη το περήφανο βλέμμα που είχε και επιτρέπει λίγες από τις φυσικές αδυναμίες της να φανούν.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξε μια από τους μακροβιότερους Πρωθυπουργός της Βρετανίας και φυσικά, η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα που κατάκτησε την κορυφή της βρετανικής πολιτικής ζωής.

Σήμερα, η Λαίδη Θάτσερ περνά τον περισσότερο χρόνο της στο κομψό τετραώροφο σπίτι της στην Μπελγκράβια συνοδευόμενη πάντα από την νοσηλεύτρια της, η οποία εργάζεται με πλήρες ωράριο με την πρώην Πρωθυπουργό. Μία ακόμα νοσοκόμα, η Άννα, προσελήφθη τους τελευταίους έξι μήνες και μοιράζεται μαζί της, τις ευθύνες.

Παρά τα προβλήματα η πρώην πρωθυπουργός διαβάζει εφημερίδες, παρακολουθεί τις ειδήσεις και διαβάζει επιλεγμένα επιστολές από το ταχυδρομείο. Μια μικρή αλλά σταθερή ροή επισκεπτών αποτελεί το αφοσιωμένο και ιδιαίτερα προστατευτικό εσωτερικό κύκλο της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ