Την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία αποφάσισε ο Αρειος Πάγος - iefimerida.gr

Την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία αποφάσισε ο Αρειος Πάγος

Αρειος Πάγος /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκδοση ενός 45χρονου Τούρκου στην πατρίδα του και την παράδοσή του στην τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Πρόκειται για τον ιστορικό και δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ και είναι γνωστός για τη φιλοκουρδική-αριστερή του δράση στη γείτονα από νεανική ηλικία.

Η Τουρκία ζήτησε τον Τουγκούτ Καγιά προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση».

Σύμφωνα με τη συνήγορό του ο Άρειος Πάγος είπε ναι στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο 45χρονος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υποστηρίζει ότι δεν θα έχει δίκαιη ποινική μεταχείριση στην πατρίδα του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άρειος Πάγος Τούρκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ