Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Δίνουν αποζημίωση 4 δολ. στην οικογένεια Αφροαμερικανού που σκότωσε αστυνομικός - iefimerida.gr

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Δίνουν αποζημίωση 4 δολ. στην οικογένεια Αφροαμερικανού που σκότωσε αστυνομικός

To θύμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα άρχισαν όταν μια γυναίκα παραπονέθηκε για τη δυνατή μουσική που ακουγόταν από το σπίτι του γείτονά της.

Τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα του Φορτ Πιρς της Φλόριντα και λίγο αργότερα δύο αστυνομικοί έφθασαν στην κατοικία του 30χρονου Γκρέγκορι Χιλ. Ο Αφροαμερικανός άνοιξε προς στιγμήν τη γκαραζόπορτα και την ξανάκλεισε. Ένας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε τότε τέσσερις φορές πίσω από την κλειστή πόρτα και μία από τις σφαίρες πέτυχε τον Χιλ στο κεφάλι, αφήνοντάς τον νεκρό.

Ο λευκός αστυνομικός ονόματι Κρίστοφερ Νιούμαν, υποστήριξε ότι το θύμα κράδαινε απειλητικά ένα πιστόλι. Όπλο, όμως, δεν βρέθηκε στα χέρια του, αλλά στην πίσω τσέπη του παντελονιού του. Και μάλιστα δεν είχε σφαίρες...

Οι τοξικολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι το θύμα ήταν μεθυσμένο, όταν συνέβη το περιστατικό τον Ιανουάριο του 2014. Η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση κατά του Νιούμαν και του προϊσταμένου του, σερίφη Κεν Μασκάρα.

Αλλά η απόφαση του σώματος των ενόρκων την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, αφού ενέκριναν αποζημίωση τεσσάρων δολαρίων για την οικογένειά του αδικοχαμένου Χιλ, ένα δολάριο για τα έξοδα της κηδείας του και από ένα δολάριο για ψυχική οδύνη σε κάθε ένα από τα τρία ορφανά παιδιά του ηλικίας επτά, δέκα και 13 ετών σήμερα! Πώς αιτιολόγησαν την απόφαση; Έκριναν ότι το θύμα ευθύνεται κατά 99% για το θάνατό του κι η αστυνομία μόνον κατά 1%.

Ως εκ τούτου ο δικαστής μείωσε την αποζημίωση σε 4 σεντ, αλλά ούτε κι αυτά δόθηκαν στην οικογένεια, επειδή το θύμα ήταν μεθυσμένο!!!

Ο σερίφης Μασκάρα δήλωσε λίαν ικανοποιημένος με την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ο Νιούμαν βρέθηκε σε μια «πολύ δύσκολη κατάσταση» και έλαβε την «καλύτερη δυνατή απόφαση» για την ασφάλειά του και του συναδέλφου καθώς και «του κοινού».

Συντετριμμένη η οικογένεια του Αφροαμερικανού ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όπως είπε ο δικηγόρος της, Τζον Φίλιπς. Ο τελευταίος ξεκίνησε, μάλιστα, έναν διαδικτυακό έρανο παροτρύνοντας την αμερικανική κοινωνία «να φερθεί καλύτερα στα παιδιά του Χιλς απ’ ό,τι το σώμα των ενόρκων».

Μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 15.800 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ ΧΙΛ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΙΟΥΜΑΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ