Ανατροπή για την υπεξαίρεση από θυρίδες -Η ανακρίτρια στέλνει την υπόθεση στο αρχείο - iefimerida.gr

Ανατροπή για την υπεξαίρεση από θυρίδες -Η ανακρίτρια στέλνει την υπόθεση στο αρχείο

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλείσιμο της δικογραφίας, με τυπικές κλήσεις, της υπόθεσης υπεξαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από έξι υπαλλήλους τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η ανακρίτρια για εγκλήματα διαφθοράς.

Η ανακρίτρια υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, κρίνοντας πως δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις.

Η δικογραφία έχει επιστρέψει στα χέρια εισαγγελέα εφετών, ο οποίος καλείται, είτε να εγκρίνει την αρχειοθέτηση, είτε, σε περίπτωση διαφωνίας, να εισηγηθεί τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης. Στη δεύτερη περίπτωση, θα ζητηθεί από δικαστικό συμβούλιο να άρει τη διαφωνία.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μηνυτών, οι οποίοι δεν κλήθηκαν να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, ούτε να καταθέσουν.

Σύμφωνα με το thestival, οι συνήγοροι των συνολικά 13 μηνυτών βρέθηκαν το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο που περατώθηκε η δικογραφία, ενώ τόνισαν ότι οι εντολείς τους δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διενεργηθείσας ανάκρισης.

Οπως επισήμαναν, τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσουν υπόμνημα στον εισαγγελέα εφετών, αναπτύσσοντας τα νομικά τους επιχειρήματα προς στην κατεύθυνση να συνεχιστεί η ανάκριση, με την κλήτευση έστω των μηνυτών ως μαρτύρων.

Να θυμίσουμε πως η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ