Χειροπέδες για δεκαέξι δικαστές που «βοηθούσαν» την ιταλική μαφία - iefimerida.gr

Χειροπέδες για δεκαέξι δικαστές που «βοηθούσαν» την ιταλική μαφία

Χειροπέδες σε δεκαέξι δικαστές που «βοηθούσαν» την ιταλική μαφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυνατό χτύπημα στην καρδιά της ιταλικής μαφίας κατάφερε η εισαγγελία της χώρας. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Καμπάνια στη νότια Ιταλία,καθώς έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 60 άτομα που σχετίζονται με την Καμόρα, 16 εκ των οποίων δικαστές, αρμόδιοι για να κρίνουν φορολογικές διενέξεις.

Διάφορα αγαθά αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ --μετοχές, κατασκευές, οικόπεδα, τραπεζικοί λογαριασμοί, αυτοκίνητα...-- κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία, σε μεγάλο μέρος τους στην Καμπανία, αλλά και στη βόρεια Ιταλία.

Η οικογένεια Φαμπροτσίνο της Καμόρας, η οποία δρα στην περιοχή του Βεζούβιου, είναι ο κύριος στόχος της επιχείρησης.

Πολλοί ύποπτοι συνελήφθησαν, άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση κατ' οίκον.

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για σύσταση συμμορίας για ανακύκλωση βρόμικου χρήματος, για διαφθορά με στόχο την έκδοση πλαστών δικαστικών αποφάσεων.

Δικαστές που συμμετείχαν σε περιφερειακές επιτροπές για τους φόρους είναι ύποπτοι ότι δέχθηκαν δωροδοκίες για να αποφανθούν υπέρ μελών της Καμόρας σε φορολογικές διενέξεις. Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταβληθούν σημαντικά ποσά στα κρατικά ταμεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ