«Ηρωας» αστυνομικός έσωσε μωρό από πνιγμό μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο [βίντεο]

Tη ζωή ενός βρέφους δύο μηνών που κινδύνευε από πνιγμό έσωσε ένας αστυνομικός στη Τζόρτζια με τα τοπικά ΜΜΕ να τον χαρακτηρίζουν «ήρωα».

Ο Νικ Στ. Οντζ, που ανήκει στη δύναμη του αστυνομικού τμήματος της πόλης Μαριέτα, εκλήθη σ’ ένα έκτακτο περιστατικό και φθάνοντας πρώτος στο σημείο βρήκε μια γυναίκα να κρατά ένα βρέφος που ναι μεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν ανέπνεε. Ο αστυνομικός αμέσως ανέλαβε να κάνει καρδιοπνευμονική ανάνηψη στο μωρό εν αναμονή της άφιξης ασθενοφόρου, με την κάμερα που φορούσε πάνω του κι εκείνη στο ταμπλό του περιπολικού του να καταγράφουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές του. Όλη αυτή την ώρα η γιαγιά του μωρού, Κιάνα Ντόρσεϊ, βημάτιζε νευρικά πάνω κάτω κάνοντας την προσευχή της.

Η μικρή είχε μόλις πιει το γάλα της κι άρχισε να μπλαβίζει όταν την πήρε στα χέρια του ο αστυνομικός. Χάρη στις ενέργειές του και την ψυχραιμία του η μικρή άρχισε λίγο αργότερα να αναπνέει καθώς απελευθερώθηκε η αναπνευστική οδός. Μετά από λίγο έφθασαν και οι διασώστες, παρέλαβαν το βρέφος και συνοδεία της μητέρας του το μετέφεραν σε νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός είπε ότι τον βοήθησαν η εμπειρία που απέκτησε από την εννιαετή θητεία του στους Πεζοναύτες και την πενταετή θητεία του στο αστυνομικό σώμα, μαζί με τα μαθήματα καρδιοπνευμονικής ανάνηψης που παρακολούθησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα, το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Τζόρτζια βρέφος αστυνομικός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ