Η Le Monde «σφάζει» τον Ετινγκερ με ένα σκίτσο για τη φράση με τους Ιταλούς - iefimerida.gr

Η Le Monde «σφάζει» τον Ετινγκερ με ένα σκίτσο για τη φράση με τους Ιταλούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερμανός Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Ετινγκερ έχασε μια ευκαιρία να σιωπήσει, έγραψε η γαλλική Le Monde, μετά τις δηλώσεις του για την ιταλική κρίση, τις οποίες χαρακτήρισε «γκάφα».

Ο Ετινγκερ σε συνέντευξή του εκτίμησε ότι η κατάρρευση της ιταλικής οικονομίας, μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης θα μάθει στους ψηφοφόρους «να μην ψηφίζουν για τους λαϊκιστές της αριστεράς και της δεξιάς».

«Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά», είπε χαρακτηριστικά, στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutsche Welle.

Η Le Monde δεν δίστασε να αναπαραστήσει με ένα σκίτσο την γκάφα, όπως την αποκάλεσε, του Ετινγκερ:

«Ενας ευρωπαίος επίτροπος: Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς να ψηφίζουν σωστά», γράφει στο σκίτσο του Plantu, ενώ το πέρασμα των αγορών έχει αφήσει τον Ιταλό σε κομμάτια.

Η Le Monde «σφάζει» τον Ετινγκερ με ένα σκίτσο για τη φράση με τους Ιταλούς  | iefimerida.gr 0

Τα ιταλικά κόμματα αντέδρασαν με σφοδρότητα στις δηλώσεις Ετινγκερ, ζήτησαν την παραίτησή του, ενώ ακόμη και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναγκάστηκε να τον αδειάσει: «Η τύχη της Ιταλίας δεν εξαρτάται από τις αγορές», δήλωσε.

Ας σημειωθεί πάντως πως έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε στην Ιταλία η δήλωσή του για τους Ιταλούς και τις αγορές, ο Γκίντερ Ετινγκερ ζήτησε συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήθελε να δείξει ασέβεια στους ψηφοφόρους.

«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», έγραψε ο Γερμανός επίτροπος στο Twitter και εξήγησε ότι όταν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ.σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία», έγραψε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Le Monde σκίτσο Έτινγκερ Ιταλοί αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ