Η Hanya Yanagihara στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Hanya Yanagihara στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αμερικανίδα συγγραφέας του πολυσυζητημένου μυθιστορήματος «Λίγη Ζωή» έρχεται τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με την υποστήριξη των Public

Η Hanya Yanagihara, συγγραφέας δύο μόνο μυθιστορημάτων που εκτόξευσαν την φήμη της, θεωρείται το νέο αστέρι της αμερικανικής λογοτεχνίας. Της πήρε δεκαοχτώ χρόνια να γράψει το πρώτο της βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε τελικά το 2013 με τίτλο «Οι άνθρωποι στα δέντρα» και συγκαταλέχθηκε στις καλύτερες εκδόσεις της χρονιάς. Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε το περίφημο «Λίγη ζωή», που έγραψε μέσα σε δεκαοχτώ μόνο μήνες. Το πολυσέλιδο αυτό μυθιστόρημα εντυπωσίασε αναγνωστικό κοινό και κριτικούς και ήταν υποψήφιο για το Man Booker Prize και το National Book Award. Η Hanya Yanagihara, μια συγγραφέας ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή τη στιγμή, επισκέπτεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 7 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η Hanya Yanagihara θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για τη λογοτεχνία, τη ζωή, την έμπνευση. Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο φουαγιέ της Στέγης.

Η Hanya Yanagihara στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το μυθιστόρημα «Λίγη Ζωή»

Τέσσερις φίλοι και συμφοιτητές, μετά την αποφοίτησή τους, μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη για να φτιάξουν τη ζωή τους. Νεαροί, άφραγκοι και χαμένοι, το μόνο στήριγμα που έχουν είναι η δυνατή φιλία τους και οι φιλοδοξίες τους. Ο ευγενής και ωραίος Γουίλεμ θέλει να γίνει ηθοποιός, ο Τζέι Μπι, ένας ζωγράφος από το Μπρούκλιν, προσπαθεί να κατακτήσει τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο Μάλκομ είναι αρχιτέκτονας σε μια σημαντική εταιρεία και ο Τζουντ, ο αινιγματικός Τζουντ, είναι ένας χαρισματικός δικηγόρος που κουβαλάει μέσα του τους ανείπωτους τρόμους της παιδικής του ηλικίας. Όπως περνούν τα χρόνια και οι δεκαετίες, οι σχέσεις των τεσσάρων φίλων βαθαίνουν, αλλά και σκοτεινιάζουν, καθώς τις χρωματίζουν ο εθισμός, ο πόνος, η επιτυχία, η περηφάνια.

Το «Λίγη Ζωή», το συγκινητικό πορτρέτο της φιλίας και της αγάπης μέσα στον χρόνο, παρουσιάζει μια μεγάλη αντιφατική αλήθεια της ζωής: οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα· για ανείπωτη κακία και σκληρότητα, αλλά και για απεριόριστη αγάπη και καλοσύνη. Ένα μεγάλο μυθιστόρημα που πραγματεύεται κάποια δύσκολα θέματα (η παιδική κακοποίηση είναι ένα από αυτά) και δεν αφήνει α ασυγκίνητο κανέναν αναγνώστη. Το μυθιστόρημα των 896 σελίδων ξεκίνησε την εκδοτική του πορεία σαν αουτσάιντερ, αλλά σιγά σιγα κατάφερε να διαβαστεί πολύ και να καθιερωθεί, κυρίως χάρη στον ενθουσιασμό των αναγνωστών του και τη δημοσιότητα που πήρε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αναγνώστες της Hanya Yanagihara σε όλον τον κόσμο ανυπομονούν για το επόμενο βιβλίο της. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε αν θα αποκαλύψει κάτι στους βιβλιόφιλους που θα επισκεφτούν τη Στέγη τη Δευτέρα το βράδυ για να τη γνωρίσουν από κοντά.

Η Hanya Yanagihara στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

INFO

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Κεντρική σκηνή (Λ. Συγγρού 107, Αθήνα).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτίο εισόδου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. H εκδήλωση θα αναμεταδοθεί με live streaming μέσω του sgt.gr.

Η Hanya Yanagihara στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Hanya Yanagihara βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ