«Γιατί μαμά;» Η απάντηση στο πιο αναπάντεχο ερώτημα που τέθηκε ποτέ σε μια γυναίκα - iefimerida.gr

«Γιατί μαμά;» Η απάντηση στο πιο αναπάντεχο ερώτημα που τέθηκε ποτέ σε μια γυναίκα

Η Κατερίνα Μαντά με τον γιο της Παύλο -Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιατί Μαμά;

Είναι η ερώτηση που ακούς από τη στιγμή που αρχίζει να επικοινωνεί λεκτικά μαζί σου. Επειδή είπες «όχι» , επειδή είπες «ναι», επειδή ζητά εξηγήσεις για τα πιο ανεξήγητα φαινόμενα, επειδή ζητά λεπτομέρειες για τις πιο παράξενες καταστάσεις, επειδή αναζητά γνώσεις για πράγματα που δεν θυμάσαι από το σχολείο, που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ γιατί πρόκειται για μία άλλη γενιά… Ή πολύ απλά «γιατί μαμά πρέπει να κάνω…;», κάτι το οποίο εσύ θεωρείς απόλυτα φυσιολογικό αλλά στα δικά του μάτια είναι ακατόρθωτο, παράλογο κι αδιανόητο!

Ο σχεδόν 8 ετών Παύλος, μαθητής για μερικές μέρες ακόμα της Β’ δημοτικού, είναι γεμάτος απορίες. Νομίζω -όπως άλλωστε πολλές ακόμα μαμάδες- ότι γεννήθηκε προγραμματισμένος να ρωτά. Και φυσικά δεν ξέρω να απαντήσω σε όλα. Και φυσικά «αναγκάζομαι» συχνά να ψάξω στο διαδίκτυο (ευτυχώς ακόμα όχι σε εγκυκλοπαίδειες) κι έτσι μαθαίνω κι εγώ καινούργια πράγματα.

Ποιος είπε ότι η μητρότητα είναι παιχνιδάκι; Είναι ό,τι πιο δύσκολο, ενδιαφέρον και γεμάτο προκλήσεις μού έχει συμβεί. Κάθε μέρα είναι μία έκπληξη… Κι όχι απαραίτητα ευχάριστη. Αλλά «αναγκάζομαι» να φανώ αντάξια....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου για την μεγάλη απορία της μητρότητας στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μητρότητα απορίες κατερινα μαντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ