ΝΔ: Μόλις το 16% των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί - iefimerida.gr

ΝΔ: Μόλις το 16% των κονδυλίων ΕΣΠΑ έχουν απορροφηθεί

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην 13η θέση είναι η Ελλάδα μεταξύ των 28 χωρών στις δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020 επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον πρωθυπουργό που έκανε λόγο για επιτυχίες στην απορρόφηση των κονδυλίων.

Τα χρήματα που έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι ελάχιστα σε σχέση με τα διαθέσιμα αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας. Στη δήλωσή του τονίζει:

«Στην πρόσφατη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, για ακόμα μία φορά ο Πρωθυπουργός είτε εν γνώσει του διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, είτε οι συνεργάτες του, του χορηγούν πλασματικά στοιχεία. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επιτυχίες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, την ώρα που τα χρήματα που έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι ελάχιστα σε σχέση με τα διαθέσιμα.

Αναλυτικότερα, με μια απλή επίσκεψη στη επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκή Ένωσης cohesiondata.ec.europa.eu μπορεί να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος του ψεύδους που αναπαράγει συνολικά το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο διάστημα.

Η χώρα μας κατατάσσεται 13η σε σύνολο 28 χωρών στις δαπάνες του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την απορρόφηση να φτάνει μόλις το 16% της προγραμματισμένης δαπάνης, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι εκκινήσαμε αυτήν την προγραμματική περίοδο με μεγαλύτερη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση σε σχέση με τα άλλα κράτη-μέλη.

Το μέγεθος της υποκρισίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο δε, από την ανάλυση αυτού του ποσοστού, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα, τμηματοποιημένα έργα που σχεδίασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αντί συνεπώς ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί να δημιουργήσει πλασματικές εντυπώσεις, θα ήταν περισσότερο χρήσιμος για τη χώρα, εάν έκανε κάτι ώστε να φτάνουν οι ευρωπαϊκοί πόροι έγκαιρα στους δικαιούχους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΠΑ κονδύλια ΝΔ Δήμας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ