Μήνυμα Τουρκίας προς Ελλάδα-Κύπρο: Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο Αιγαίο -Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας - iefimerida.gr

Μήνυμα Τουρκίας προς Ελλάδα-Κύπρο: Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο Αιγαίο -Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ουσιαστικά Ελλάδα και Κύπρο για προκλήσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, η Αγκυρα τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες για να απαντήσει στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σημείωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που προκύπτουν από διμερείς συνθήκες. Τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας να υπερασπιστεί να δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε γη, θάλασσα και αέρα. «Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες», προειδοποιεί η Αγκυρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ