Οι Γερμανοί τουρίστες λένε «νάιν» στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί τουρίστες λένε «νάιν» στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Γερμανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόντρα Ελλάδας- Γερμανίας φαίνεται πως δηλητηριάζει τον τουρισμό ο οποίος συγκαταλέγεται ήδη στους χαμένους της φετινής σεζόν καθώς παρουσιάζει μεγάλη μείωση στις κρατήσεις που προέρχονται από τη χώρα του Ρήνου.

Παρά το γεγονός ότι η διάθεση των Γερμανών για διακοπές ενισχύεται λόγω της οικονομική ανάκαμψη της χώρας τους την περασμένη χρονιά, φαίνεται ότι ο προορισμός τους δεν θα είναι φέτος η Ελλάδα καθώς φοβούνται πως θα υποστούν τη μήνη των Ελλήνων για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή μείωση κατά ένα τρίτο των κρατήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ως TUI θεωρούμε ότι είναι λυπηρό, διότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για την επιχείρησή μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο Φόλκερ Μπέτχερ, διευθύνων σύμβουλος της ΤUI, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως η χώρα μας θα παραμείνει μεσο-μακροπρόθεσμα ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.

«Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς τον τουριστικό χάρτη χωρίς την Ελλάδα», λέει ο διευθυντής του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Γερμανίας.

«Είναι άκρως γοητευτική και φιλόξενη χώρα, αλλά δυστυχώς εξαιτίας της συζήτησης για την κρίση στην Ευρώπη στα μάτια των Γερμανών πελατών έχει διαμορφωθεί μια εντύπωση, την οποία πρέπει από κοινού να διορθώσουμε. Πολλοί Γερμανοί αισθάνονται ότι προσωπικά δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι σωστό, αλλά αυτό αισθάνεται σήμερα ο κόσμος. Γι' αυτό και χρειάζονται σαφή μηνύματα ότι είναι ευπρόσδεκτοι, ότι η Ελλάδα θέλει τους Γερμανούς τουρίστες. Και τότε θα έχουμε μια ευκαιρία», ευελπιστεί ο κ. Μπέτχερ.

Προς το παρόν κυριαρχούν οι αρνητικές εντυπώσεις οι οποίες δηλητηριάζουν το τουριστικό μας προϊόν.

«Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι οι Έλληνες είναι οργισμένοι με τους Γερμανούς, διότι θεωρούν ότι από εμάς έρχονται πολλά μέτρα περικοπών και πολλοί Γερμανοί φοβούνται πως αν πάνε για διακοπές στην Ελλάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτή την οργή», λέει στα η Αντόνια Λάνγκε, ρεπόρτερ του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Μπορεί οι Γερμανοί να μας είχαν περάσει... γενεές 14 τα προηγούμενα δύο χρόνια, τους τελευταίους δύο μήνες όμως εμείς καταφέραμε να υπερβάλουμε στην απάντηση, εμφανίζοντας την Καγκελάριο Μέρκελ με στολή Ναζί και κυρίως καίγοντας γερμανικές σημαίες στις διαδηλώσεις. Αυτό είναι για τους Γερμανούς έγκλημα καθοσίωσης. Εκείνοι δεν καίνε τις σημαίες τους τόσο εύκολα όσο τις καίμε εμείς στην Ελλάδα», λέει ο Μιχάλης Καραβάς της Attica Reisen που επί τριάντα χρόνια εξειδικεύεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

«Πήρα την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον πενήντα γράμματα διαμαρτυρίας γι' αυτό το θέμα. Για τη Μέρκελ δεν είπαν τίποτα, αλλά για τις σημαίες τους κακοφάνηκε πάρα πολύ», σημειώνει ο κ. Καραβάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ