Νέα κόντρα Τραμπ-Νιέτο για το τείχος στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό - iefimerida.gr

Νέα κόντρα Τραμπ-Νιέτο για το τείχος στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό

Οι πρόεδροι του Μεξικό και των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Μεξικό όταν ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το Μεξικό θα πληρώσει «στο τέλος» το λογαριασμό για το τείχος κατά μήκος της αμερικανο-μεξικανικής μεθορίου.

«Πρόεδρε Τραμπ, ΟΧΙ. Το Μεξικο ΠΟΤΕ δεν θα πληρώσει για τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό (όλοι μας)», έγραψε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο στο λογαριασμό του στο Twitter.

President @realDonaldTrump: NO. Mexico will NEVER pay for a wall. Not now, not ever.

Sincerely, Mexico (all of us).


Σε συγκέντρωση οπαδών του στο Νάσβιλ του Τενεσί νωρίτερα ο Τραμπ είχε καταφερθεί για άλλη μια φορά εναντίον του Μεξικού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής δεν συμβάλλει στην ανάσχεση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ.

«Στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι μεξικανικές αρχές «δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες (...). Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν», επέμεινε.

Νέα κόντρα Τραμπ-Νιέτο για το τείχος στη μεθόριο των ΗΠΑ με το Μεξικό  | iefimerida.gr 0

Ο Τραμπ δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους. Τον Μάρτιο η κυβέρνησή του είπε ότι με το 1,6 δισ δολάρια που ενέκρινε το Κογκρέσο για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων μπορεί να πληρώσει μόνον για 160 χιλιόμετρα τείχους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ