Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Γάζα: Ισραηλινά αντίποινα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς [εικόνες & βίντεο]

Επιδρομές κατά δεκάδων στόχων στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία μετά τις επιθέσειςαπό την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, στη χειρότερη κλιμάκωση από τον πόλεμο των επτά εβδομάδων του 2014.

Μεταξύ των 35 στόχων που επλήγησαν ήταν αποθήκες μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εργαστήρια κατασκευής ρουκετών, κέντρα εκπαίδευσης και μονάδες παραγωγής πυρομαχικών, ενώ το Τελ Αβίβ έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τους βομβαρδισμούς.

Footage of air strikes that were carried out last night pic.twitter.com/sgaIe1OXBi

Είχε προηγηθεί μπαράζ περίπου 70 ρουκετών, οβίδων και άλλων βλημάτων από τον Παλαιστινιακό θύλακο προς ισραηλινά εδάφη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Tα περισσότερα από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες αεράμυνας του ισραηλινού στρατού.

Οι σειρήνες και εκρήξεις ηχούσαν μέχρι αργά τη νύχτα.

H Ισλαμικη Τζιχάντ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχει συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στις ένοπλες πτέρυγες παλαιστινιακών κινημάτων και το Ισραήλ, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, μετά τις συγκρούσεις γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα το Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία.

Σε μια κοινή τους ανακοίνωση Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για το μπαράζ ρουκετών και οβίδων, λέγοντας ότι επρόκειτο για αντίποινα για ισραηλινές επιθέσεις εναντίον στόχων τους.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ