Μercedes: Επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Μercedes: Επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Mercedes συμφώνησε με τη γαλλική κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επένδυση αυτή αφορά το εργοστάσιο στο Hambach το οποίο παράγει τώρα τα Smart ForTwo. Η επιλογή για την παραγωγή μοντέλων της γκάμας EQ της Mercedes στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έρχεται ως συνέχεια του γεγονότος ότι στην ίδια εγκατάσταση παράγονται και τα ηλεκτρικά Smart.

Μercedes: Επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για το έκτο εργοστάσιο της Daimler που θα συμμετέχει στην παραγωγή των μοντέων EQ, με βάση το πρόγραμμα της εταιρίας να έχει στην παραγωγή τουλάχιστον 10 μοντέλα μέχρι το 2022. Η Mercedes προβλέπει πώς τουλάχιστον 15 με 25% των μοντέλων που θα πουλά το 2025 θα είναι ηλεκτρικά.

Προς το παρόν πάντως δεν γνωρίζουμε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο θα παράγεται στο γαλλικό εργοστάσιο, αν και η Mercedes δήλωσε ότι θα είναι κάποιο μικρών διαστάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μercedes επένδυση ηλεκτρικά αυτοκίνητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ