Τα «μάζεψε» ο Γκίντερ Ετινγκερ μετά τον σάλο -Ζήτησε συγγνώμη από τους Ιταλούς - iefimerida.gr

Τα «μάζεψε» ο Γκίντερ Ετινγκερ μετά τον σάλο -Ζήτησε συγγνώμη από τους Ιταλούς

Φωτογραφία: AP/ Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τον σάλο που προκάλεσε στην Ιταλία η δήλωσή του για τους Ιταλούς και τις αγορές, ο Γκίντερ Ετινγκερ ζήτησε συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήθελε να δείξει ασέβεια στους ψηφοφόρους.

«Οι αγορές θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν», ήταν η επίμαχη φράση του επίτροπου προϋπολογισμού- δήλωση από την οποία πήραν αποστάσεις οι Βρυξέλλες και προκάλεσε την οργή των ιταλικών πολιτικών κομμάτων, που ζητούσαν την παραίτηση του Ετινγκερ.

«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», έγραψε ο Γερμανός επίτροπος στο Twitter και εξήγησε ότι όταν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ.σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία», έγραψε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκίντερ Έτινγκερ Ιταλία αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ