Πόρισμα-φωτιά για το Eλλειμμα, καίει τον Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Πόρισμα-φωτιά για το Eλλειμμα, καίει τον Παπακωνσταντίνου

Πόρισμα-φωτιά καίει τον Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τραγικά πολιτικά λάθη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινού, την περίοδο 2009-2010 μιλούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ενδείξεις για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τρεις είναι οι καταθέσεις που καρφώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:

  • του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,
  • του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου
  • του πρώην προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη.

Παράλληλα, υπάρχει και η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που ήταν προσωπική επιλογή του Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργίου είχε επί τρεις μήνες (από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2010) δύο ιδιότητες, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και του υπαλλήλου του ΔΝΤ, πράγμα που δημιουργεί -εκτός από το ηθικό- και νομικό ζήτημα, καθώς ο νόμος για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ορίζει ότι «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι είχε παραιτηθεί από τον Ιούλιο του 2010 και δεν είχε καμία σχέση με το ΔΝΤ, αλλά η παραίτησή του είχε ημερομηνία εφαρμογής μετά από ένα τρίμηνο, στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να διατηρήσει την υγειονομική του ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ