Σήμερα, η δημοπρασία για τα CDS

Σήμερα αναμένεται η δημοπρασία για τον ακριβή προσδιορισμό των ποσών που πρέπει να πληρωθούν στους κατόχους ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά ομόλογα, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις κινούνται κοντά στα 3 δισ. ευρώ (3.2 δισ. δολάρια), μετά την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος εξαιτίας του PSI.

Σήμερα, αγοραστές και πωλητές συμβολαίων CDS θα λάβουν μέρος στη διαδικασία δημοπρασίας, όπου μέσω διαδοχικών αγοραπωλησιών θα προσδιοριστεί μία τελική τιμή, ή «ποσοστό ανάκτησης» για τα ελληνικά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ασφάλιστρα κινδύνου που προέκυψαν λόγω αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, τα οποία θα πληρωθούν είτε με μετρητά είτε με ομόλογα.

Η δημοπρασία θα καθορίσει το ποσό που θα καταβληθεί για τα ασφάλιστρα κινδύνου. Η αρχική τιμή θα οριστεί στις 11 π.μ. ώρα Λονδίνου, με την τελική τιμή να καθορίζεται στις 3:30 μ.μ.

«Η ενεργοποίηση των CDS θα μπορούσε να έχει πιο θετικές από αρνητικές επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Ιωάννης Σώκος, αναλυτής της BNP Paribas SA στο Λονδίνο. «Είναι μια σαφής απόδειξη ότι υπάρχει ένα λειτουργικό εργαλείο αντιστάθμισης εκεί έξω για τους κατόχους άλλων περιφερειακών ομολόγων».

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα Creditfixings.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ