Οκτώ κανόνες ασφαλείας για να προστατευθούμε από τους ληστές - iefimerida.gr

Οκτώ κανόνες ασφαλείας για να προστατευθούμε από τους ληστές

Οι οκτώ χρυσοί κανόνες ασφαλείας για προστατευθούμε από τους ληστές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι πολίτες φοβούνται ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους, αφού οι εισβολές κακοποιών έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ωστόσο σύμφωνα με τις Αρχές θα πρέπει όλοι να τηρούν κάποιους «κανόνες» ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν από τους κακοποιούς.

Όπως αναφέρουν και τα «Νέα» υπάρχουν οκτώ χρυσοί κανόνες:

  1. Θα πρέπει οι πολίτες να ασφαλίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα σπίτια τους, με κλειδαριές ασφαλείας ή συναγερμό, ώστε να αποτρέπουν ή ακόμα και να καθυστερούν την εισβολή των επίδοξων ληστών.
  2. Ακόμα και όταν οι πολίτες βρίσκονται μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να αφήνουν καμία πόρτα ξεκλείδωτη, αλλά ούτε και τα παράθυρα εκτεθειμένα. Δεν πρέπει να αφήνουν τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, γιατί θα είναι σαν ξεκλείδωτη, καθώς ο δράστης με ευκολία με έναν απλό μαγνήτη μπορεί να γυρίσει τα κλειδιά.
  3. Η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας πρέπει να είναι ασφαλισμένη όλο το 24ωρο.
  4. Δεν πρέπει κάποιος να ανοίγει την πόρτα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζει. Πρέπει πάντα οι πολίτες να ελέγχουν από το θυροτηλέφωνο ή τη θυροτηλεόραση.
  5. Στην περίπτωση που κάποιος βρεθεί αντιμέτωπος με τον διαρρήκτη, δε θα πρέπει να αντιδράσει. Στην πλειονότητά τους άλλωστε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρουν χρήματα και αντικείμενα για να κλέψουν και όχι να επιτεθούν στους ενοίκους.
  6. Μετά τη ληστεία ή τη διάρρηξη, θα πρέπει οι πολίτες να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία και να μην αγγίξουν τίποτα στο σπίτι.
  7. Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί επίθεση στο δρόμο με πέτρες ή άλλο αντικείμενο, δεν θα πρέπει να βγει από το αυτοκίνητο. Το καλύτερο είναι να απομακρυνθεί όσο μπορεί πιο γρήγορα ή ακόμα σε περίπτωση ακινητοποίησης να ειδοποιήσετε την Αστυνομία και την οδική ασφάλεια. 
  8. Θα πρέπει οι πόρτες του αυτοκινήτου να είναι ασφαλισμένες ώστε να μην μπορεί ο ληστής να τις ανοίξει. Φυσικά δεν πρέπει τσάντες και άλλα αντικείμενα να είναι εκτεθειμένα πάνω στα καθίσματα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ