Ετοιμάζονται οι κηδείες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβετία - iefimerida.gr

Ετοιμάζονται οι κηδείες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβετία

Ετοιμάζονται οι κηδείες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα γίνουν οι κηδείες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στην Ελβετία, στο Λομέλ και από στο Λουβέν, παρουσία του βασιλικού ζεύγους, των πριγκίπων και του Ολλανδού πρωθυπουργού.

Σήμερα, στο Δημαρχείο στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο, πλησίον της πόλης Εβερλέ, απ΄όπου συνολικώς εννέα (επτά παιδιά, δύο ενήλικες) από τα θύματα του τροχαίου κατάγονταν, στήθηκε παρεκκλήσι στη μνήμη τους.

Το παρεκκλήσι, όπου καταφθάνουν ήδη από σήμερα πολλά επικήδεια στεφάνια, θα λειτουργήσει έως και την Τετάρτη για το κοινό, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Λουβέν.

Αργά την Τετάρτη οι φωτογραφίες των παιδιών, που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους στην Ελβετία θα μεταφερθούν προς τον ναό «Σαν Πιέρ», από μία πομπή πενθούντων για την απώλειά τους, με αναμμένους δαυλούς...

Στο ναό αυτόν την Πέμπτη -παρουσία του βασιλικού ζεύγους- θα γίνει η νεκρώσιμη τελετή. Δύο γιγαντο-οθόνες θα αναμεταδίδουν τη νεκρώσιμη τελετή στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Βορειότερα, στο Λομέλ, πλησίον της ολλανδικής μεθορίου, την Τετάρτη παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε και των Ολλανδών πριγκίπων Βίλεμ-Αλεξάντερ, Μάξιμας, αλλά και του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, θα γίνει άλλη νεκρώσιμη τελετή, στη μνήμη των 17 θυμάτων του ίδιου τροχαίου (15 παιδιά, δύο ενήλικες), που κατάγονταν από εκεί.

Πέμπτη και Παρασκευή θα κηδευθούν σε στενό συγγενικό περιβάλλον οι δύο οδηγοί του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ