Ομάδα Αμερικανών στρατιωτών, ευθύνεται για τη σφαγή των 16 Αφγανών - iefimerida.gr

Ομάδα Αμερικανών στρατιωτών, ευθύνεται για τη σφαγή των 16 Αφγανών

Ομάδα Αμερικανών στρατιωτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομάδα Αμερικανών στρατιωτών και όχι ένας μόνο, δολοφόνησαν την προηγούμενη Κυριακή τους 16 άμαχους Αφγανούς, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σύμφωνα με μέλος της αφγανικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση.

«Μετά τις έρευνές μας, διαπιστώσαμε ότι οι δολοφονίες δεν διαπράχτηκαν από έναν μόνο στρατιώτη. Περισσότεροι από 12 στρατιώτες συμμετείχαν, σκότωσαν τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματά τους», είπε στο πρακτορείο ο βουλευτής Ναχίμ Λαλάι Χαμιντζάι.

Ωστόσο, η καταγγελία του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων καθώς και τις μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων που ήταν παρόντες στην επίθεση.

Ο Χαμιντζάι είπε ότι το πόρισμα της έρευνας των βουλευτών παρουσιάστηκε στο Σώμα.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι ένας στρατιώτης πραγματοποίησε την επίθεση σε χωριό της περιοχής Παντζουάι στην επαρχία Κανταχάρ και ότι αυτός είναι ο 38χρονος υπαξιωματικός Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος τώρα τελεί υπό κράτηση από τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές.

«Όλοι οι κάτοικοι του χωριού με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι ήταν 15 με 20 οι άνδρες που πραγματοποίησαν νυχτερινή επιδρομή σε πολλές περιοχές του χωριού», είπε ο Χαμιντζάι.

Όπως είπε ο Χαμιντζάι, ορισμένες από τις Αφγανές που δολοφονήθηκαν είχαν προηγουμένως κακοποιηθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βιασμός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Αλλά τα ρούχα των γυναικών ήταν σκισμένα», είπε.

Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της Κανταχάρ ανακοίνωσε ότι κάποιοι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής διέψευσαν τις καταγγελίες του Χαμιντζάι λέγοντας ότι ο βουλευτής «ψεύδεται για να αποσπάσει πολιτικά οφέλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ