Η SIA εξαγοράζει επιχειρήσεις επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Ν.Α. Ευρώπη - iefimerida.gr

Η SIA εξαγοράζει επιχειρήσεις επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Ν.Α. Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η SIA, Ευρωπαϊκή εταιρεία με ηγετική θέση στην αγορά τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών υπηρεσίες πληρωμών, και η First Data Corporation (NYSE: FDC), παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες ηλεκτρονικού εμπορίου, υπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει στη SIA να εξαγοράσει τη δραστηριότητα επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έναντι €375 εκατομμυρίων.

To 2017, οι δραστηριότητες αυτές έφεραν συνολικά στην First Data έσοδα ύψους €100 εκατομμυρίων.

Η εξαγορά της SIA αφορά την επεξεργασία καρτών, την παραγωγή τους, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και back-office, δραστηριότητες που περιλαμβάνουν 13,3 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών, 1,4 δισεκατομμύρια συναλλαγές, καθώς και τη διαχείριση τερματικών POS και ΑΤΜ. Η εξαγορά αφορά τις σχετικές δραστηριότητες της First Data στην Ελλάδα, την Κροατία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία.

Η First Data διατηρεί ισχυρή τη δέσμευση της στην Ευρωπαϊκή αγορά έκδοσης και επεξεργασίας καρτών, και συνεχίζει να εστιάζει στη καλύτερη εξυπηρέτηση του σημαντικού αριθμού πελατών της, κυρίως μέσω της κορυφαίας πλατφόρμας VisionPlus.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η SIA θα αποτελεί πλέον κορυφαίο παίκτη της περιοχής σε ότι αφορά την επεξεργασία και τις υπηρεσίες πληρωμών. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία καλύπτει και τη μεταφορά περίπου 1.400 εργαζομένων της First Data στην SIA.

«Η εξαγορά αυτή γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας στόχευσης να αναδειχθούμε σε κορυφαία ανεξάρτητη πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη. Η SIA ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στη διεθνή αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών, αυξάνοντας τα μερίδια αγοράς της στις χώρες με υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό χρήμα» δήλωσε ο Massimo Arrighetti, Διευθύνων Σύμβουλος της SIA.

«H συναλλαγή αυτή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εστίασή μας στη διαχείριση χαρτοφυλακίων. Παρόλο που πρόκειται για κερδοφόρες δραστηριότητες, δεν αποτελούν πλέον κομμάτι της στρατηγικής μας, και τα έσοδα της πώλησης θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε αξία σύμφωνα με τις προτεραιότητες μας σε ότι αφορά την κατανομή κεφαλαίου», δήλωσε ο Frank Bisignano, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της First Data. «Πιστεύουμε ότι έχουμε βρει έναν εξαιρετικό συνεργάτη για αυτή τη συναλλαγή, καθώς οι ολοκληρωμένες υποδομές πληρωμών και οι υπηρεσίες που παρέχει η SIA, καθώς και η παρουσία της σε όλη την Ευρώπη την καθιστούν ως ιδανική εταιρεία για την ανάληψη της διαχείρισης αυτών των εταιρειών, και παράλληλα ξέρουμε ότι αφήνουμε τους πρώην πλέον πελάτες μας σε ικανά χέρια».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2018 υπό την αίρεση των κανονικών διαδικασιών που διέπουν το κλείσιμο συναλλαγών.

Η Deutsche Bank και η K&L Gates ήταν σύμβουλοι της First Data για αυτήν τη συναλλαγή.

Οικονομικός σύμβουλος της SIA σε αυτήν τη συναλλαγή ήταν η HSBS, η White & Case ενήργησε ως νομικός σύμβουλος, και η PWC ανέλαβε τον φορολογικό έλεγχο καθώς και τις διαδικασίες due diligence.

 Η SIA εξαγοράζει επιχειρήσεις επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Ν.Α. Ευρώπη  | iefimerida.gr 0

Σχετικά με τη First Data

Η First Data (NYSE: FDC) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και των λύσεων για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου έξι εκατομμύρια τοποθεσίες επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Οι 22.000 εργαζόμενοί της –κάτοχοι τίτλων ιδιοκτησίας της- είναι αφοσιωμένοι στην παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, από νεοσυσταθείσες (start-ups) μέχρι τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, για τη διενέργεια των εμπορικών τους συναλλαγών σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας και εξασφαλίζοντας την επεξεργασία περισσοτέρων από 3.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, συνολικού ύψους 2.4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος.

 Η SIA εξαγοράζει επιχειρήσεις επεξεργασίας καρτών της First Data στην Κεντρική και Ν.Α. Ευρώπη  | iefimerida.gr 1

Σχετικά με τον Όμιλο SIA

Ο Όμιλος SIA αποτελεί ευρωπαϊκό ηγέτη στον σχεδιασμό, την δημιουργία και την διαχείριση τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών για οικονομικούς οργανισμούς, κεντρικές τράπεζες, πολυεθνικές και δημόσιους φορείς σε τομείς που αφορούν πληρωμές, κάρτες, υπηρεσίες δικτύων και χρηματαγορές. Ο Όμιλος SIA παρέχει υπηρεσίες σε 48 χώρες, ενώ παράλληλα διατηρεί θυγατρικές σε Αυστρία, Γερμανία, Ρουμανία και Ν. Αφρική. Παραρτήματα της εταιρείας εδρεύουν επίσης σε Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ αντιπρόσωποι υπάρχουν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.

Το 2017, ο Όμιλος SIA διαμεσολάβησε σε συναλλαγές ύψους 13,1 δις, ενώ πραγματοποίησε συναλλαγές με την χρήση καρτών ύψους 6,6 δις, 3,3 δις σε πληρωμές και 56.2 δις σε οικονομικές συναλλαγές ενώ 784 terabytes δεδομένων διακινήθηκαν μέσω του δικτύου της. Ο Όμιλος αποτελείται από οκτώ εταιρείες: την μητρική εταιρεία SIA, τις ιταλικές εταιρείες Emmecom, P4cards, SIApay και Ubiq, την Perago στην Ν. Αφρική, την PforCards στην Αυστρία και την SIA Central Europe στην Ουγγαρία.

Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους, ενώ το 2017 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 567,2 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ