Εποχή Ουζουνίδη στην ΑΕΚ -Το χρονικό της συμφωνίας-εξπρές μετά το «διαζύγιο» με Χιμένεθ - iefimerida.gr

Εποχή Ουζουνίδη στην ΑΕΚ -Το χρονικό της συμφωνίας-εξπρές μετά το «διαζύγιο» με Χιμένεθ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι, πλέον, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, μετά το «διαζύγιο» με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Εβρίτης προπονητής βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για διετή συνεργασία και πλέον αναλαμβάνει να οδηγήσει την «Ένωση» στη μετα-Χιμένεθ εποχή.

Οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ ήταν ραγδαίες από το πρωί της Παρασκευής. Ιδού το χρονικό:

  • Λίγο μετά τις 10:00 βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε Μέσο των Κανάριων Νήσων, ο 52χρονος προπονητής είπε ότι «θα πάω στη Λας Πάλμας, αν δεν συμφωνήσω με την ΑΕΚ».
  • Περίπου στις 10:30 γίνεται γνωστό ότι η «Ένωση» αποσύρει την πρότασή της προς τον Χιμένεθ για ανανέωση της συνεργασίας τους. Μια πρόταση που ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 850.00 ευρώ για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, τη στιγμή που ο Ανδαλουσιανός προπονητής αξίωνε (μέσω του δικηγόρου του) αρχικά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, πριν πέσει σε ένα ποσό περί το 1 εκατ. ευρώ.
  • Στις 11:00 διαρρέεται ότι επίκειται ραντεβού του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους διοικούντες την ΑΕΚ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ενώ ήδη είχε γνωστό ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επικοινωνία από την Πέμπτη το βράδυ.
  • Λίγο μετά τις 13:00 ο Μαρίνος Ουζουνίδης περνά την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.
  • Στις 13:40 περίπου, η ΠΑΕ ανακοινώνει και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ, με ανάρτησή της στο επίσημο σάιτ της ομάδας.
  • Γύρω στις 14:15 φτάνει στα γραφεία και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για να συναντήσει τον Ουζουνίδη και να προχωρήσουν το θέμα της επισημοποίησης της συνεργασίας τους και την υπογραφή των συμβολαίων.
  • Ώρα 15:05: Γίνεται γνωστό ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμφώνησε με τους διοικούντες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μαζί με τον Ουζουνίδη θα μετακομίσουν στα Σπάτα ο επί σειρά ετών βοηθός του Μπλένταρ Κόλα, ένας γυμναστής και ένας αναλυτής. Παραμένει προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης.

Στα Σπάτα ο Εβρίτης προπονητής θα συναντήσει αρκετούς γνωστούς, καθώς στο παρελθόν έχει συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ Νίκο Λυμπερόπουλο, τους Νίκλας Χουλτ, Βίκτωρα Κλωναρίδη, αλλά και μέλη του ιατρικού επιτελείου.

Ποιος είναι ο Ουζουνίδης

Οπως αναφέρει το aek365.gr, ο Μαρίνος Ουζουνίδης γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1968 στην Αλεξανδρούπολη. Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής είναι γεμάτη επιτυχίες και τίτλους ενώ έγινε ένας από τους πρώτους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έπαιξε σε ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα σε πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας (Γαλλία). Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από την ακαδημία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μετακόμισε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και από εκεί στην Ξάνθη. Tο 1992 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός όπου κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα (1995, 1996), τρία Κύπελλα (1993, 1994, 1995), δύο Σούπερ Καπ (1993, 1994) ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά του Champions League το 1996. Το καλοκαίρι του 1997 πήγε στη γαλλική Χάβρη. Έμεινε δύο σεζόν και γύρισε στην Ελλάδα για τον Πανηλειακό. Το 2001 πήγε στην Κύπρο για το ΑΠΟΕΛ με το οποίο πανηγύρισε πρωτάθλημα και σούπερ καπ το 2002. Το 2003 ολοκλήρωσε την καριέρα του ποδοσφαιριστή. Ξεκίνησε την προπονητική το 2004 από την ομάδα Δ' Εθνικής Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης. Συνέχισε στην Ξάνθη ως βοηθός προπονητή, ενώ το 2006 όταν τον προσέλαβε το ΑΠΟΕΛ. Το Μάιο του 2008 πήγε στον πάγκο της ΑΕΛ ενώ το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στον Ηρακλή. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στην Ξάνθη όπου παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2012 και επαναπροσλήφθηκε το Δεκέμβριο του 2012 έως το τέλος της σεζόν 2012-13. Ακολούθησε ο Πλατανιάς το καλοκαίρι του 2013 και ο Εργοτέλης το χειμώνα του 2014 όπου παρέμεινε έως τη λήξη της σεζόν. Το Δεκέμβριο του 2014 τον προσέλαβε ο Πανιώνιος όπου και παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 2016. Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και πριν λίγες ημέρες ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αυτός είναι ο Κόλα

Ο Χριστόφορος Κόλα γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1972 στη Μιδρίτε της Αλβανίας. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε λίγα χρόνια στην Αλβανία και στα 19 του ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναργειακό. Ακολούθησε ο Απόλλων Αθηνών και το 1996 ο Παναθηναϊκός όπου έμεινε έως το 2000. Συνέχισε στην ΑΕΚ, στην Καλλιθέα και έκλεισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Αθηνών το 2004. Ξεκίνησε την προπονητική θητεία του στην ακαδημία της ΑΕΚ όπου ως προπονητής και αργότερα τεχνικός διευθυντής, ενώ για δύο αγώνες θήτευσε ως υπηρεσιακός πρώτος προπονητής της ΑΕΚ. Το 2011 πήγε βοηθός προπονητή στη Δόξα Δράμας, ενώ ένα χρόνο μετά βρέθηκε μόνο για λίγες εβδομάδες -πριν παραιτηθεί προτού καν αρχίσει η σεζόν- πρώτος προπονητής στον Απόλλωνα Αθηνών. Στη συνέχεια πήγε βοηθός προπονητή στην Ομόνοια μέχρι να επιλεγεί από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ως βοηθός του στον Πανιώνιο. Κατόπιν, ακολούθησε τον Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό και τώρα στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ