Ο Μπόρις Τζόνσον νόμιζε ότι μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας αλλά ήταν... φαρσέρ - iefimerida.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον νόμιζε ότι μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας αλλά ήταν... φαρσέρ

O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας νόμιζε ότι μιλούσε επί 18 ολόκληρα λεπτά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, αλλά στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής του γραμμής ήταν στην πραγματικότητα ένας Ρώσος φαρσέρ!

Ο Μπόρις Τζόνσον κι ο συνομιλητής συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη Ρωσία, τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι, όπως αποκαλύπτεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Στο Φόριν Όφις «έβρασαν» από οργή, όταν αποκαλύφθηκε η φάρσα με διπλωματική πηγή να κάνει λόγο «για απέλπιδα προσπάθεια του Κρεμλίνου να διατηρήσει το γόητρό του» και τη Ντάουνινγκ Στριτ να επιβεβαιώνει ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν.

Ο Τζόνσον ξεκίνησε την κουβέντα συγχαίροντας τον συνομιλητή του για τη νίκη του στις εκλογές, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον προσφάτως εκλεγέντα πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Τον διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία τον στηρίζει και κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε στη Ρωσία.

«Προφανώς ελπίζαμε να έχουμε καλύτερες σχέσεις απ’ ό,τι τώρα», είπε προσθέτοντας: «Φοβούμαι ότι η Ρωσία δείχνει ανίκανη να απέχει από κακόβουλες ενέργειες». Στη συνέχεια έβαλε τα γέλια όταν ο συνομιλητής του τού είπε ότι θα είχε συνάντηση με τον Πούτιν και ότι ελπίζει «να μη με δηλητηριάσει με Novichok» -τον νευροπαραλυτικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε κατά του Σκρίπαλ και της κόρης του.

«Το μόνο που καταλαβαίνουν οι Ρώσοι είναι η αποφασιστικότητα», απάντησε ο Τζόνσον.

Παραμένει άγνωστο πότε έγινε το τηλεφώνημα, αλλά ο Αρμένιος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στις 14 Μαϊου.

Το ντοκουμέντο αναρτήθηκε σε δίκτυο του YouTube που κατονομάζει ως ενόχους της φάρσας τους «Bόβαν και Λέξους» -τους γνωστούς Ρώσους φαρσέρ Αλεξέι «Λέξους» Στολιάροφ και Βλαντίμιρ «Βόβαν» Κουζνέτσοφ.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία είναι «σχεδόν 100% σίγουρη» ότι η Ρωσία κρύβεται πίσω από την υπόθεση Σκριπάλ: «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ορισμένους από τους ολιγάρχες που περιβάλλουν τον Πούτιν. Αν πετάξεις μια πέτρα στο Κένσιγκτον θα πετύχεις έναν ολιγάρχη. Κάποιοι είναι κοντά στον Πούτιν, κάποιοι όχι», ακούγεται να λέει, αναφερόμενος στη συνοικία του Λονδίνου, που προτιμούν οι ζάπλουτοι Ρώσοι.

Ο Τζόνσον κατέβασε το ακουστικό όταν ο φαρσέρ υποστήριξε ότι πρωθυπουργός της Ουκρανίας δηλητηριάστηκε πρόσφατα, αλλά πήρε αντίδοτο, που «κουβαλά πάντοτε πάνω του».

«Το ελέγξαμε και αμέσως διαπιστώσαμε ότι ήταν φάρσα. Η χρήση χημικών όπλων στο Σάλσμπερι και τη Συρία και τα πρόσφατα γεγονότα στην Αρμενία είναι σοβαρά θέματα. Αυτές οι παιδαριώδεις ενέργειες δείχνουν την έλλειψη σοβαρότητας του καλούντος και εκείνων που κρύβονται από πίσω», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρεϊν Όφις. Διπλωματική πηγή πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι είναι η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια του Κρεμλίνου να διατηρήσει το γόητρό του , αφού ντροπιάστηκε διεθνώς με την υπόθεση Σκρίπαλ».

Ενώ εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε: «Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναγίνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ