Ολλανδία – Αυστραλία κατηγορούν επίσημα τη Μόσχα για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia - iefimerida.gr

Ολλανδία – Αυστραλία κατηγορούν επίσημα τη Μόσχα για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αυστραλία και η Ολλανδία κατηγορούν πλέον επίσημα τη Ρωσία ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους της Malaysia Airlines πριν από τέσσερα χρόνια.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ

καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών, στις 17 Ιουλίου 2014, με συνολικά 298 επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους Ολλανδούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν.

Χθες διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο προήλθε από ρωσική στρατιωτική μονάδα, αν και η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμειξη.

Η απόφαση των δύο χωρών ανακοινώθηκε σε δήλωση του υπουργικού συμβουλίου της Ολλανδίας.

«Βάσει των συμπερασμάτων [των διεθνών ερευνητών] η Ολλανδία και η Αυστραλία είναι τώρα πεπεισμένες ότι η Ρωσία ευθύνεται για την ανάπτυξη της συστοιχίας πυραύλων, που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη της πτήσης MH17. Η κυβέρνηση κάνει τώρα το επόμενο βήμα καθιστώντας επισήμως υπεύθυνη τη Ρωσία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Στεφ Μπλοκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ