Πώς να σερβίρετε και να απολαύσετε τη σαμπάνια σωστά - iefimerida.gr

Πώς να σερβίρετε και να απολαύσετε τη σαμπάνια σωστά

Ο σωστός τρόπος για να απολαύσετε ένα ποτήρι σαμπάνια. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι γάμοι συνήθως γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο και σε πολλούς από αυτούς υπάρχει σαμπάνια.

Με αυτό κατά νου, ίσως αξίζει να μελετήσετε καλύτερα τον τρόπο που πρέπει να σερβίρετε και να πιείτε την σαμπάνια, καθώς υπάρχουν πολλές εύκολες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε.

Ειδικοί του House of Champagne Lanson έδωσαν τις συμβουλές τους σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να απολαύσετε ένα ποτήρι σαμπάνιας.

Ακολουθούν τα πρέπει και μη σχετικά με το πώς να πίνετε τη σαμπάνια με το σωστό τρόπο, σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας.

Τι πρέπει να κάνετε
Διατηρήστε την σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος

Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να τοποθετήσουν ενστικτωδώς ένα μπουκάλι σαμπάνια στο ψυγείο, στην πραγματικότητα είναι προτιμότερο να τη διατηρήσετε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε κάβα, το κατώτατο σημείο της ντουλάπας ή του ντουλαπιού σας θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική εναλλακτική λύση, σύμφωνα με όσα είπαν οι ειδικοί στην Daily Mail.

Σερβίρετέ την σε στενό και ψηλό ποτήρι
Υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος που η σαμπάνια σερβίρεται σε ψηλό και στενό ποτήρι παρά σε οποιοδήποτε άλλο είδος κι αυτό έχει να κάνει με τις φυσαλίδες.

Όταν η σαμπάνια χύνετε σε ένα ποτήρι με ένα ευρύτερο χείλος στην κορυφή, οι φυσαλίδες στην επιφάνεια του ποτού είναι πιο πιθανό να εξαφανιστούν με ταχύτερο ρυθμό.

Ως εκ τούτου, το σερβίρισμα της σαμπάνιας σε ένα ποτήρι – φλάουτο δεν κάνει μόνο τις φυσαλίδες να κρατούν περισσότερο, αλλά διατηρούν και τη γεύση του ποτού.

Σερβίρετέ την με το επιδόρπιο
Η σαμπάνια προσφέρεται συχνά ως ποτό καλωσορίσματος σε εκδηλώσεις, με το κρασί να είναι αυτό που συνήθως συνοδεύει το γεύμα.

A post shared by Champagne Lanson (Official) (@champagnelanson) on May 3, 2018 at 10:00am PDT

Ωστόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν πως είναι καλύτερα να σερβίρεται την σαμπάνια με το επιδόρπιο του γεύματος, ως μια ελαφρύτερη, πιο φρέσκια εναλλακτική λύση από το γλυκό κρασί.

Τι δεν πρέπει να κάνετε
Να πίνετε την σαμπάνια σκέτη

Η προσθήκη άλλων συστατικών στη σαμπάνια, όπως η μέντα ή η φλούδα λεμονιού, μπορεί πραγματικά αν ενισχύσει τη γεύση, αναφέρουν οι ειδικοί.

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με άλλες μορφές αλκοόλ, τότε γιατί να μην το δοκιμάσετε και σε ένα ποτήρι σαμπάνια;

Μην γεμίσετε ένα ολόκληρο ποτήρι σαμπάνια με την μία
Προφανώς, ο ιδανικός τρόπος για να πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνιας είναι να ρίξετε πρώτα ένα δάχτυλο του ποτού στο ποτήρι σας και στη συνέχεια να περιμένετε μέχρι να κάτσει ο αφρός.



Μόλις γίνει αυτό τότε μπορείτε να συμπληρώσετε κι άλλο ποτό στο ποτήρι σας μέχρι να γεμίσετε τα 2/3.

Μην παγώνετε την σαμπάνια για πολύ καιρό
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ψύχετε την σαμπάνια για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, καθώς δεν είναι τόσο ευχάριστη όταν την πίνετε παγωμένη.

Αντ’ αυτού, πρέπει να τοποθετήσετε την σαμπάνια σε πάγο για περίπου 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

Κρατήστε τη σαμπάνια για μια σημαντική στιγμή
Η πλειοψηφία της σαμπάνιας δεν είναι vintage, που σημαίνει ότι πωλείται κατά τη διάρκεια του χρόνου που είναι ιδανική προς κατανάλωση.

Με αυτό κατά νου, μην υποκύψετε στον πειρασμό να κρατήσετε μια σαμπάνια για χρόνια. Απολαύστε την!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σαμπάνια σερβίρισμα ποτήρι παγωμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ