Με ισχυρή πλειοψηφία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Γερμανίας ο Γιόαχιμ Γκάουκ - iefimerida.gr

Με ισχυρή πλειοψηφία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Γερμανίας ο Γιόαχιμ Γκάουκ

Με ισχυρή πλειοψηφία αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Γερμανίας ο Γιόαχιμ Γκάουκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη πλειοψηφία εξελέγη πριν από λίγο ο Γιόαχιμ Γκάουκ στη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας με 991ψήφους σε σύνολο 1240.

Για να εκλεγεί πρόεδρος ο Γιόαχιμ Γκάουκ χρειαζόταν να τον ψηφίσουν τουλάχιστον 621 από τους 1240 βουλευτές – μέλη της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Γερμανίας.

Η κυριότερη αντίπαλός του, 73χρονη ακτιβίστρια κατά των Ναζί και δημοσιογράφος Μπεάτε Κλάρσφελντ, απέσπασε μόλις 126 ψήφους.

Το πιο άμεσο καθήκον του Γιόαχιμ Γκάουκ ως νέος πρόεδρος της Γερμανίας θα είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο θεσμό, μετά την αναγκαστική παραίτηση από την προεδρία του Κρίστιαν Βουλφ το Φεβρουάριο λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπερκομματικός 72χρονος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρώην Ανατολική Γερμανία και Λουθεριανός πάστορας, Γιόαχιμ Γκάουκ, ήταν αυτός που επέβλεψε το άνοιγμα των φακέλων που είχε στην κατοχή της η Στάζι μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ