Eurogroup: ΔΝΤ και θεσμοί διαφώνησαν ξανά για το χρέος - iefimerida.gr

Eurogroup: ΔΝΤ και θεσμοί διαφώνησαν ξανά για το χρέος

Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup κατά το οποίο συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση έγινε σε «καλό κλίμα», ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Ωστόσο, θεσμοί (Βερολίνο ειδικότερα) και ΔΝΤ εξακολουθούν να διαφωνούν ως προς το ελληνικό χρέος. Κύρια πηγή των διαφωνιών είναι η πρόθεση του ΔΝΤ για άμεση εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της Γερμανίας για σύνδεση τους με την πορεία της οικονομίας.

Eurogroup: ΔΝΤ και θεσμοί διαφώνησαν ξανά για το χρέος | iefimerida.gr 0

Η ίδια υψηλόβαθμη ελληνική πηγή υποστήριζε διπλωματικά, ότι στη συνεδρίαση Eurogroup, διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης και συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με στόχο να βρεθεί λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Eurogroup: ΔΝΤ και θεσμοί διαφώνησαν ξανά για το χρέος | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ η η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα.

Οπως υπογραμμίζει το ΥΠΟΙΚ, το Eurogroup:

Eurogroup: ΔΝΤ και θεσμοί διαφώνησαν ξανά για το χρέος | iefimerida.gr 2
  • ​Χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και έστρεψε την προσοχή του στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
  • Ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης.
  • Δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21/6.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μαζί με τους ομολόγους τους εκτός ευρώ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, όπου στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Φωτογραφίες: © European Union

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Eurogroup θεσμοί χρέος διαφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ